• Κοινωνία

    Κουκάκι: Προχωρούν σε μηνύσεις κατά των επιθέσεων εναντίον τους οι αστυνομικοί

    • NewsRoom


    «Ήθελαν νεκρούς», υποστηρίζουν αναφερόμενοι στους δράστες των άγριων επιθέσεων

    Μηνυτήρια αναφορά με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο θα καταθέσουν τραυματίες αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι.

    Επιπροσθέτως, οι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν και την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας παράλληλα με τη Εισαγγελία, με στόχο να διερευνηθεί η περίπτωση μετατροπής των πλημμεληματικών κατηγοριών σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ενέργειες των δραστών, που επιτέθηκαν προς τους αστυνομικούς χρησιμοποιώντας τσιμεντόλιθους, ξύλα, οικοσυσκευές, χρώματα και χλωρίνες, χαρακτηρίσθηκαν από την Δικαιοσύνη πλημμεληματικές, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση, οι οποίοι έκαναν λόγο για σκληρές επιθέσεις εναντίον τους, υποστηρίζοντας ότι οι δράστες «ήθελαν νεκρό».

    Ακριβώς αυτό υποστήριξε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νεκρό ήθελαν, φυσικά και ήθελαν νεκρό».

    Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η δήλωση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένη Πάκου, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι εικόνες που αντικρίσαμε είναι απλά πλημμελήματα. Δεν μπορεί άλλο στην Ελλάδα η ζωή του αστυνομικού να είναι αναλώσιμη».



    ΣΧΟΛΙΑ