• Κοινωνία

    Κώστας Βαξεβάνης: Ξεκίνησε η απολογία του για την υπόθεση της Novartis

    • NewsRoom
    Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης

    Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης


    Άρχισε σήμερα την κατάθεσή του ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία χειρίζεται την υπόθεση της Novartis.

    Η απολογία του κ. Βαξεβάνη δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα αλλά θα συνεχιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος αναμένεται να αποκαλύψει ενώπιον της ανακρίτριας τις «πηγές» των επίμαχων δημοσιευμάτων του.

    Συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Ιωάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο, προσήλθε στην ανακρίτρια ο κ. Βαξεβάνης, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

    Ο κ. Μαντζουράνης σε δήλωσή του ανέφερε:

    «Η αμεροληψία του δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον του, η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι διαρκές ζητούμενο, που κρίνεται κάθε φορά από τις πράξεις και παραλείψεις του δικαστή. Σήμερα άρχισε η αποδόμηση ενός κατηγορητηρίου, που κατασκευάστηκε με πολιτική εκδικητικότητα και εμπάθεια και γι’ αυτό κακοποιεί την αλήθεια αγνοώντας ή και παραποιώντας κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας. Ωστόσο η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της».

    Διαβάστε επίσης:

    Πλεύρης – Γκάγκα: Αν δεν ήταν άμεση η διακοπή παροχής οξυγόνου, θα είχε λαμπαδιάσει το Παπανικολάου

    «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Aδειάζει» τον Μάνο Δασκαλάκη για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας

    Μπούτσα: 25 γυναίκες και κορίτσια ηλικίας 14-24 ετών καταγγέλουν βιασμό από ρώσους στρατιώτες



    ΣΧΟΛΙΑ