• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Θετικός στον ιό άνθρωπος που ταξίδεψε με το γκρουπ από τους Αγίους Τόπους

    ΕΟΔΥ


    Ένας εκ των συνεπιβατών του γκρουπ που επέστρεψε από τους Αγίους Τόπους φέρεται να είναι θετικός στον κορονοϊό, ενώ όπως όλα δείχνουν, κόλλησε το μικρόβιο κατά το ταξίδι του με τους ταξιδιώτες των Αγίων Τόπων, που είχαν ήδη μολυνθεί

    Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν υπάλληλο της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα, ο οποίος είχε συνταξιδέψει, προ λίγων ημερών, μαζί με την οικογένειά του με το γκρουπ των ανθρώπων που επέστρεφαν από τους Αγίους Τόπους, η πλειονότητα των οποίων βρέθηκε θετική στον ιό.

    Όπως έγινε γνωστό, ο υπάλληλος της πρεσβείας και τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν στο ίδιο δρομολόγιο με το γκρουπ των ταξιδιωτών από το Τελ Αβίβ με κατεύθυνση την Αθήνα.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalim Post, μάλιστα, εκτός από τον υπάλληλο της πρεσβείας θετικά στον ιό έχουν βρεθεί και δύο μέλη της οικογένειάς του.

    Παράλληλα, η εφημερίδα Times of Israel  έγραψε σήμερα ότι το ΥΠΕΞ του Ισραήλ ανακοίνωσε πως «ένας εργαζόμενος της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα διεγνώσθη με κορονοϊό και φαίνεται να έχει κολλήσει δύο μέλη της οικογένειάς του». Σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο, η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα θα παραμείνει κλειστή σήμερα για να απολυμανθεί, ενώ οι αρχές Ελλάδας και Ισραήλ βρίσκονται σε στενή επαφή για το θέμα.

    Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές εάν ο υπάλληλος και η οικογένειά του είναι ισραηλινής καταγωγής.



    ΣΧΟΛΙΑ