• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Στην Πάτρα το σοβαρότερο κρούσμα – 52 σε καραντίνα, κλειστά σχολεία και χώροι συναθροίσεων

    • NewsRoom


    Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο του Ρίου, μετά το νέο κρούσμα κορονοϊού στην Πάτρα.

    Στο νοσοκομείο του Ρίου με βαριά πνευμονία εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 66χρονος άνδρας από την Ηλεία, που βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, COVID-19, ενώ το πρωί της Πέμπτης ανακοινώθηκε ότι μολύνθηκε και η σύζυγός του, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας σε 10.

    Ο 66χρονος είχε ταξιδέψει σε Αίγυπτο και Ισραήλ, όπου φαίνεται πως μολύνθηκε με τον κορονοϊό, ενώ αποτελεί το σοβαρότερο μέχρι στιγμής κρούσμα από τους συνολικά 10 ασθενείς που νοσούν στη χώρα μας.

    Στο νοσοκομείο έσπευσαν ακόμη 52 συνταξιδιώτες του, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν για το κρούσμα. Από χθες, δόθηκαν οδηγίες να εξεταστεί ολόκληρο το γκρουπ που συμμετείχε στην εκδρομή. Οι 30 είναι από τον Δήμο Πηνείας, 10 από τον Πύργο, 10 από την Πάτρα και 2 από την Ζάκυνθο.

    Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα έχουν μπει ήδη σε καραντίνα, καθώς κάποιοι αντιμετώπιζαν μικρά συμπτώματα, όπως δέκατα και βήχα. Μεταξύ αυτών και ένας ιερέας, ο πατήρ Γιώργης, ο οποίος πήγε με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, λέγοντας σε κάμερα τοπικής ιστοσελίδας πως οι «μισοί γυρίσαμε από το ταξίδι με βήχα και πυρετό».

     Για τον σκοπό αυτό άδειασε μια πτέρυγα στο νοσοκομείο.

    Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

    Ωστόσο υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει και στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς αρχικά οι γιατροί διέγνωσαν τον 66χρονο με λοίμωξη του αναπνευστικού και για δύο 24ωρα της νοσηλείας του ήρθε σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).

    Κλειστά σχολεία και χώροι συναθροίσεων

    Μετά το σοβαρό κρούσμα και τον φόβο πως πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει αμέσως σε έκτακτα μέτρα για τις επόμενες 48 ώρες, στους τρεις νομούς απ’ όπου προέρχονται οι ταξιδιώτες.

    Συγκεκριμένα σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ενώ κλειστοί θα μείνουν και χώροι με μεγάλες συναθροίσεις, όπως αθλητικά κέντρα, καλλιτεχνικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι κ.α.

    Στο «Γεννηματάς» ο Κικίλιας – Τοποθετούνται isolation boxes

    Σήμερα το πρωί στις 11:00, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα μεταβεί στο νοσοκομείο «Γεννηματά».

    Πρόκειται για ένα από τα πρώτα νοσοκομεία όπου θα τοποθετηθούν isolation boxes -δηλαδή σημεία διαλογής υπόπτων κρουσμάτων του κορονοϊού.

    Μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο θα κάνει και δηλώσεις, ενώ στις 13:30 θα γίνει νέα ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν εξαιτίας του ένατου -και πιο σοβαρού ως τώρα- κρούσματος του κορονοϊού.



    ΣΧΟΛΙΑ