• Κοινωνία

    Δέκατο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας-Η σύζυγος του 66χρονου στη Πάτρα

    • NewsRoom


    Άλλο ένα κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στη χώρα μας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (05/03), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 10.

    Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

    Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

    Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

    Στην Πάτρα το σοβαρότερο κρούσμα

    Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο του Ρίου με βαριά πνευμονία εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 66χρονος άνδρας από την Ηλεία, που βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, COVID-19.

    Ο 66χρονος είχε ταξιδέψει σε Αίγυπτο και Ισραήλ, όπου φαίνεται πως μολύνθηκε με τον κοροναϊό, ενώ αποτελεί το σοβαρότερο μέχρι στιγμής κρούσμα από τους 9 συνολικά ασθενείς που νοσούν στη χώρα μας.

    Στο νοσοκομείο έσπευσαν ακόμη 52 συνταξιδιώτες του, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν για το κρούσμα. Από χθες, δόθηκαν οδηγίες να εξεταστεί ολόκληρο το γκρουπ που συμμετείχε στην εκδρομή. Οι 30 είναι από τον Δήμο Πηνείας, 10 από τον Πύργο, 10 από την Πάτρα και 2 από την Ζάκυνθο.

    Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα έχουν μπει ήδη σε καραντίνα, καθώς κάποιοι αντιμετώπιζαν μικρά συμπτώματα, όπως δέκατα και βήχα. Μεταξύ αυτών και ένας ιερέας, ο πατήρ Γιώργης, ο οποίος πήγε με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, λέγοντας σε κάμερα τοπικής ιστοσελίδας πως οι «μισοί γυρίσαμε από το ταξίδι με βήχα και πυρετό».

    Για τον σκοπό αυτό άδειασε μια πτέρυγα στο νοσοκομείο.

    52 σε καραντίνα, κλειστά σχολεία και χώροι συναθροίσεων

    Μετά το σοβαρό κρούσμα και τον φόβο πως πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει αμέσως σε έκτακτα μέτρα για τις επόμενες 48 ώρες, στους τρεις νομούς απ’ όπου προέρχονται οι ταξιδιώτες.

    Συγκεκριμένα σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ενώ κλειστοί θα μείνουν και χώροι με μεγάλες συναθροίσεις, όπως αθλητικά κέντρα, καλλιτεχνικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι κ.α.

    Το χρονικό των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα

    1ο κρούσμα κοροναϊού: Τετάρτη 26/02: Διεγνώσθη η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.

    2ο κρούσμα κοροναϊού: Πέμπτη 27/02: Διεγνώσθη στη Θεσσαλονίκη ο 9 ετών γιος της της 38χρονης.

    3ο κρούσμα κοροναϊού: Πέμπτη 27/02: Διεγνώσθη 40χρονη στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο

    4ο κρούσμα κοροναϊού: Παρασκευή 28/02: Διεγνώσθη 36ρονη καθηγήτρια στην Αθήνα, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.

    5ο κρούσμα κοροναϊού: Σάββατο 29/02: Διεγνώσθη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, φίλη της 38χρονης.

    6ο κρούσμα κοροναϊού: Σάββατο 29/02: Διεγνώσθη 62χρονος στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

    7ο κρούσμα κοροναϊού: Σάββατο 29/02: Ελληνας στην Αθήνα, στενή επαφή του 3ου κρούσματος.

    8ο κρούσμα κοροναϊού: Τετάρτη 04/03: Ελληνας στην Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος.

    9ο κρούσμα κοροναϊού: Τετάρτη 04/03: Έλληνας στην Πάτρα, ταξιδιώτης από το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

    10o κρούσμα κοροναϊού: Πέμπτη 05/03: Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.



    ΣΧΟΛΙΑ