• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Σε ποια σχολεία δεν έστειλαν τα παιδιά τους οι γονείς για μάθημα

    • NewsRoom
    Ρέθυμνο

    Φωτογραφία αρχείου


    Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Δημοτικό Παλαιοκάστρου στην Σητεία Λασιθίου, καθώς οι γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους το σχολείο, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, που έχει τεθεί σε αυστηρό lockdown.

    Σύμφωνα με το zarpanews, τα μαθήματα θα γίνονται αυτή την εβδομάδα με απόφαση της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω τηλεκπαίδευσης.

    Επίσης, ούτε ο δημοτικός παιδικός άνοιξε γιατί μια υπάλληλος είναι άρρωστη (όχι με Covid-19) και η άλλη σε καραντίνα.

    Κλειστά σχολεία και στην Ανθήλη

    Χωρίς παιδιά, άνοιξε σήμερα και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ανθήλης, όπως και το Νηπιαγωγείο, καθώς με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κανείς δεν έστειλε τα παιδιά του σχολείο για το φόβο του κορονοϊού.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ανθήλη Φθιώτιδας βρίσκεται υπό καθεστώς ολικού τοπικού lockdown λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην περιοχή.

    «Καταγγέλλουμε ότι η Δομή του Δημοτικού σχολείου-Νηπιαγωγείου άνοιξε εν μέσω γενικευμένου lockdown λόγω των προσφάτων κρουσμάτων κορωνοϊού στο χωριό μας, κανένα παιδί, κανένα νήπιο καμίας εθνότητας , καμίας φυλής κανενός χρώματος δεν πήγε στη σχολική Δομή σήμερα Δευτέρα 11/01/2021. Έλεος ας πρυτανεύσει η λογική σε αυτό το Κράτος!», αναφέρουν στην καταγγελία τους και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μάριο Μπούτση, όπως μεταδίδει το lamiareport έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν, αφού η απόφαση της Κυβέρνησης δεν έλαβε υπόψη της σοβαρές αδυναμίες του συστήματος.

    Διαβάστε επίσης:

    Παπαθανάσης: Επόμενο στάδιο το ραντεβού εντός καταστήματος-Πολύ νωρίς για το άνοιγμα της εστίασης

    Συρίγος: Δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα στα πανεπιστήμια – Σήμερα οι ανακοινώσεις

    Νίκη Κεραμέως: Τα παιδιά βρήκαν τον φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο



    ΣΧΟΛΙΑ