• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Σε νοσοκομείο μετατρέπεται ο χώρος διεξαγωγής της Eurovision 2020


    Μετά την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού της Eurovision λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, το στάδιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας μετατρέπεται σε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης.

    Η αίθουσα Ahoy θα φιλοξενούσε τον Μάιο την Eurovision 2020, ωστόσο ο κορονοϊός άλλαξε τον προγραμματισμό και οι σχετικές εργασίες για να τοποθετηθούν οι πρώτες 88 από τις συνολικά 680 κλίνες ξεκίνησαν.

    Ο πολυχώρος από στέγη για συναυλίες, εμπορικές εκθέσεις και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις μεταμορφώνεται σε νοσοκομείο εκστρατείας.

    Το Ahoy θα ανοίξει από τα μέσα Απριλίου τις πόρτες του σε ασθενείς με κορονοϊό ή άλλες νόσους που δεν χωρούν να νοσηλευθούν στις άλλες μονάδες της χώρας.

    Αυτή η κίνηση θα ανακουφίσει το νοσηλευτικό σύστημα της Ολλανδίας, καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και αγγίζουν τα 11.000, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 771.

    Η προοπτική της υπερπληθώρας στα νοσοκομεία, έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να διοχετεύσει ασθενείς, ακόμη και από ΜΕΘ, σε ειδικά διαμορφωμένα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα των 17 εκατ. κατοίκων.



    ΣΧΟΛΙΑ