• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος στο Ρίο – Διασωληνωμένος με βαριά πνευμονία

    • NewsRoom
    Κύπρος


    Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα που κρίνεται απολύτως κρίσιμη

    Διασωληνωμένος σε νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται πλέον ο 66χρονος που αποτέλεσε το πρώτο κρούσμα που εμφανίστηκε στην Πάτρα. Ο άνδρας που ανήκε στην ομάδα των ταξιδιωτών που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους.

    Την πληροφορία έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, εξηγώντας ότι πρόκειται για τον 66χρονο από την Αμαλιάδα, που ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή και είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο άνδρας διασωληνώθηκε τα ξημερώματα και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 66χρονος αποτελεί το ένατο κρούσμα κορονοϊού που ανακοινώθηκε στη χώρα την Τετάρτη, 4 Μαρτίου. Ο 66χρονος είχε ταξιδέψει με γκρουπ στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.

    Όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, ο άνδρας νοσηλευόταν με σοβαρή πνευμονία σε μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου. Χθες, Πέμπτη, ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους φορείς ότι θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και η σύζυγος του 66χρονου.

    Παράλληλα, την Πέμπτη καταγράφηκε στη χώρα μας μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς 21 άτομα που από το γκρουπ των Αγίων Τόπων βρέθηκαν θετικά στον ιό, ανεβάζοντας απότομα τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από 10 σε 31, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει ανέλθει σε 45 επιβεβαιωμένα κρούσματα.



    ΣΧΟΛΙΑ