• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Σύγχυση γύρω από το κρουαζιερόπλοιο MSC που φτάνει στην Κέρκυρα (upd)

    • NewsRoom


    Σύγχυση επικράτησε γύρω από τα γεγονότα που αφορούσαν το κρουαζιερόπλοιο MSC που φτάνει την Πέμπτη στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που προέρχονταν από την Βρετανία, το κρουαζιερόπλοιο φερόταν να είναι σε καραντίνα. Κάτι που ωστόσο δεν επαληθεύτηκε.

    Πληροφορίες ήθελαν ο καπετάνιος του πλοίου να ενημέρωσε όλους τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό καθώς επιβάτης που είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορονοϊό.

    Σύμφωνα με το Marine Traffic το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο είχε πιάσει λιμάνι στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ρόδο και είχε ως τελευταίο του σταθμό τον Πειραιά νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης.

    Ενώ οι επιβάτες του MSC OPERA έκαναν εκδρομές στην Αθήνα, τους ενημέρωσαν να γυρίσουν νωρίτερα πίσω στο πλοίο, όπου οι υπεύθυνοι τους γνωστοποίησαν πως ενημερώθηκαν από το υπουργείο Υγείας της Αυστρίας ότι επιβάτης Αυστριακός, στην προηγούμενη όμως κρουαζιέρα, νόσησε από τον κορονοϊό, χωρίς όμως να ξεκαθαριστεί πότε και που ακριβώς συνέβη αυτό.

    Ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου δήλωσε: «Μόλις έμαθα – και ήθελα να μάθετε αμέσως – ότι ενημερωθήκαμε από τις αυστριακές υγειονομικές αρχές πως ένας επιβάτης που ταξίδεψε μαζί μας την περασμένη εβδομάδα, έχει διαγνωστεί με τον COVID-19. Ο άνδρας επιβάτης, αυστριακής υπηκοότητας, αποβιβάστηκε από την MSC Opera στη Γένοβα της Ιταλίας την Παρασκευή το πρωί στις 28 Φεβρουαρίου και βρίσκεται στην Αυστρία. Ξεκαθαρίζουμε πως αυτό το άτομο δεν είναι στο πλοίο αυτή τη στιγμή. Ωστόσο όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα καλούνται να παραμείνουν στο πλοίο μέχρι να έχουμε περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με το θέμα. Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα επί του παρόντος στο MSC Opera και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που να υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξει περίπτωση COVID-19».

    Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, επισημαίνει ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορονοϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

    Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.»



    ΣΧΟΛΙΑ