ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τον κορονοϊό
Στο πλαίσιο της επικοινωνίας τους, όπως έγινε γνωστό, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο.
Το ζήτημα αναμένεται να εξεταστεί στην έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει αύριο η Ιερά Σύνοδος. Να σημειωθεί ότι, σε δήλωσή του προχθές, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε τονίσει πως η Εκκλησία εφαρμόζει τις αποφάσεις κρατικών φορέων.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και του ελληνικού λαού, στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός και συμπαραστάτης στην εθνική προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενημερώνοντας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας, τους πολίτες. Επίσης, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, αποφάσεις τις οποίες εφάρμοσε και εφαρμόζει».
Και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αγαπά και για όλους προσεύχεται. Ούτε μετρητή πίστης διαθέτει ούτε οι κληρικοί μας τηρούν «παρουσιολόγιο» στους Ιερούς Ναούς. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν και ενεργούν σε πνεύμα ελευθερίας του προσώπου, διαθέτοντας, ταυτόχρονα, ανεπτυγμένο το αίσθημα τόσο της εθνικής, όσο και της ατομικής ευθύνης».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στέφανος Αγιάσογλου (ΟΣΥ): «Δεν αλλάζουμε απλά τον στόλο μας, αλλάζουμε τεχνολογία» – Επενδύσεις άνω των €2,5 δισ. στις αστικές συγκοινωνίες
- Eurovision: Πέρασε στο…παρά πέντε η Κλαυδία με την Αστερομάτα – Εντυπωσίασε με την μοναδική της εμφάνιση – Όσα έγιναν στον β’ ημιτελικό
- Chanel J12 Midnight Blue: Η επανεφεύρεση του χρόνου
- Ανδρέας Σιάμισιης (Helleniq Energy): Αισιοδοξία για το 2025, trading από τη Γενεύη και τι αλλάζει στη στρατηγική για το μέλλον
