• Κοινωνία

    Κορoνοϊός: Ποιες περιοχές της Αττικής είναι στο «κόκκινο»

    • NewsRoom


    Ο κορονοϊός εξακολουθεί να καλπάζει στη χώρα μας, με την πρωτεύουσα να παραμένει σταθερά πρωταγωνίστρια του προβλήματος

    Η Αττική παραμένει ως η περιφέρεια με τις περισσότερες διαγνώσεις κρουσμάτων κορονοϊού, όσο τα κρούσματα αυξάνονται σημαντικά σε καθημερινή βάση.

    Όπως τόνισε στην χθεσινή ενημέρωση ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, η Αττική μπορεί να παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες μία σταθερότητα, ωστόσο εξακολουθεί να καταγράφει τριψήφιο αριθμό καθημερινών κρουσμάτων, κάτι που δεν επιτρέπει περιθώρια εφησυχασμού.

    Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

    Χθες ανακοινώθηκαν 170 κρούσματα στο λεκανοπέδιο, από τα 408 συνολικά σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα, 170 κρούσματα σημειώθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 13 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το μεγαλύτερο πρόβλημα κρουσμάτων εντοπίζεται σε περιοχές του Πειραιά. Συγκεκριμένα, εκτός από το κέντρο της Αθήνας που εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές είναι:

    -ο Πειραιάς
    -το Κερατσίνι
    -η Δραπετσώνα και

    -η Νίκαια

    Την ίδια στιγμή, στον Πειραιά επέστρεψε το πλοίο «Δ. Σολωμός», στο οποίο τρία μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά. Μετά από επαναληπτικά τεστ του ΕΟΔΥ, τα τρία μέλη εντοπίστηκαν με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να τεθούν άμεσα σε απομόνωση, ενώ η λιμενική Αρχή Σερίφου, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επέτρεψαν τη συνέχιση του πλου του πλοίου προς το λιμάνι του Πειραιά. Το πλήρωμα αναμένεται να υποβληθεί σε νέα τεστ, ενώ θα γίνει και απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου.

    Σημειώνεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» είχε διαγνωσθεί θετικό σε κορονοϊό. Ο συγκεκριμένος ναυτικός, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν εκτός πλοίου και δεν είχε έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

    Το πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θήρα, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο και Πειραιά.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ