• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία

    Ιταλία


    Την παράταση των περιοριστικών μέτρων αποφάσισαν οι ιταλικές Αρχές, προκειμένου να συνεχιστεί σθεναρά η προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού κορονοϊού στην χώρα

    Όπως έγινε γνωστό, η παράταση μέτρων, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας και η παύση της λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, που επρόκειτο να λήξει στις 3 Απριλίου, παρατείνεται για «τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες».

    Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, αν, μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού, έχει σημειωθεί δραστική μείωση κρουσμάτων και μεταδόσεων του κορονοϊού (δείκτης μεταδοτικότητας χαμηλότερος από ένα) στη χώρα που θρηνεί πάνω από 10.000 νεκρούς, ενδέχεται να ξαναρχίσουν, βαθμιαία, να ανοίγουν μαγαζιά και χώροι εργασίας.

    Επιχειρήσεις στις οποίες η επαφή των πελατών είναι πιο στενή (όπως καφέ και εστιατόρια), αλλά και χώροι όπως θέατρα και κινηματογράφοι, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, αναμένεται να ξανανοίξουν μετά από όλους τους υπόλοιπους.

    Αναφορικά με τα σχολεία, η κυβέρνηση της Ιταλίας αφήνει να διαρρεύσει ότι θα υπάρξει μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα.

    Παράλληλα, ενόψει του Καθολικού Πάσχα, το οποίο γιορτάζεται στις 12 Απριλίου, πρόκειται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι αστυνομίας και καραμπινιέρων στους δρόμους των ιταλικών πόλεων, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα αυξηθεί επικίνδυνα η κυκλοφορία των πολιτών.



    ΣΧΟΛΙΑ