• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Κρουαζιερόπλοιο κατηγορείται για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αυστραλία


    Στους επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου αποδίδεται η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Αυστραλία, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση των Αρχών στο θέμα της πανδημίας που συγκλονίζει ολόκληρο τον πλανήτη.

    Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το κρουαζιερόπλοιο Ruby Princess της εταιρείας Carnival έγινε η μεγαλύτερη εστία μετάδοσης του νέου κορονοϊού στη χώρα, ενώ ένας από τους επιβάτες του ήταν και το 8ο θύμα του ιού που καταγράφεται στην Αυστραλία.

    Σύμφωνα με αναφορά των αστυνομικών Αρχών της Νέας Νότιας Ουαλίας, στους περίπου 2.700 επιβάτες επετράπη να κατέβουν από το πλοίο όταν εκείνο προσέδεσε στο Σίδνεϊ, στις 19 Μαρτίου. Μέχρι την Τρίτη, γύρω στους 130 από τους επιβάτες αυτούς είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό και οι Αρχές έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν τους υπόλοιπους για να εξεταστούν και να ιχνηθατηθούν οι κινήσεις τους.

    Με 1.984 κρούσματα, η Αυστραλία δεν έχει μεγάλη συγκέντρωση του ιού, σε σύγκριση με άλλες περιοχές του πλανήτη, αλλά τα κρούσματα παρουσιάζουν μεγαλύτερη αύξηση τις τελευταίες ημέρες.



    ΣΧΟΛΙΑ