• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Οι Ρουμάνοι βγάζουν βόλτα τα…ψάρια τους – Πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ


    Η εφευρετικότητα έχει την τιμητική της αυτές τις ημέρες της καραντίνας, που όλοι ψάχνουν μία καλή δικαιολογία για να βγουν από το σπίτι

    Ακόμη και τα…ψάρια που έχουν στα ενυδρεία τους επιστράτευσαν οι Ρουμάνοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα μπορέσουν να βγουν για λίγο από το σπίτι τους, καθώς στην βαλκανική χώρα ισχύει επίσης το μέτρο απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας.

    Σε μία προσπάθεια να ελέγξουν την εξάπλωση του κορονοϊού, οι ρουμανικές Αρχές έχουν επιβάλλει αυστηρά μέτρα περιορισμού των πολιτών.  Ανάμεσα σε αυτά, συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, οι πολίτες απαγορεύεται να πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις, ενώ επιτρέπεται να βγαίνουν μόνο για ανάγκες απόλυτης προτεραιότητας.

    Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, πραγματοποιώντας ελέγχους σε όλη τη Ρουμανία.

    Ωστόσο, η απελπισία των Ρουμάνων με τον εγκλεισμό έχει φέρει συχνά τις αστυνομικές αρχές αντιμέτωπες με πολίτες που βγάζουν βόλτα τα…ψάρια τους. Ρουμάνοι πολίτες κυκλοφορούν έξω με ψάρια μέσα σε πλαστικές σακούλες, γεμάτες νερό, δηλώνοντας πως είναι τα κατοικίδιά τους!

    Φυσικά, οι περισσότεροι από αυτούς δεν διαθέτουν την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης, με αποτέλεσμα να τους επιβάλλεται πρόστιμο.

    Την ίδια ώρα, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις πολιτών που αποφασίζουν να κάνουν βόλτα με το αυτοκίνητο, έχοντας συνοδηγό το σκύλο ή τη γάτα τους ή και εκείνες που νεαρά άτομα, θέλουν να πάνε σε καταστήματα για να «ξεσκάσει»- όπως λένε στους αστυνομικούς που τους εντοπίζουν- το κατοικίδιό τους.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νεαρής, που έβαλε τη γάτα της μέσα στην τσάντα της και πήγε σε εμπορικό κέντρο (παρά το γεγονός ότι είναι κλειστά) για να ψωνίσει, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, ρούχα για την ίδια και για τη γάτα της.

    Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 5.600 άτομα για άσκοπη μετακίνηση, συνολικού ύψους 1,54 εκατομμυρίων ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ