• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Η Ευρώπη ασφυκτιά-Γεμάτα νοσοκομεία και νεκροταφεία, δεν υπακούει ο κόσμος


    Δραματικές ήταν οι εξελίξεις στην Ευρώπη το τελευταίο 24ωρο, σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, με τα ευρωπαϊκά κράτη να έχουν φτάσει στα όριά τους, την ίδια στιγμή που η πανδημία παρουσιάζει έξαρση.

    Ασφυκτιούν από την ταχύτατη εξάπλωση του κορονοϊού οι ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν το επίκεντρο της πανδημίας, ενώ τα χειρότερα μοιάζουν να μην έχουν περάσει ακόμη.

    Η Ευρώπη δεν σταματά να μετρά νεκρούς και οι κυβερνήσεις εργάζονται νυχθημερόν για να βρουν τρόπους που θα ανακόψουν αποτελεσματικά την «τρελή» πορεία της εξάπλωσης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, πλέον, τα κρούσματα, αλλά και οι νεκροί που μετρά η Ευρώπη εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού ξεπερνούν κατά πολύ την Ασία, απ’ όπου και ξεκίνησε η πανδημία. Χαρακτηριστικό της δραματικής κατάστασης η οποία επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, δυστυχώς η Ιταλία μόνη της αναμένεται να ξεπεράσει σύντομα σε αριθμούς την Κίνα, βάσει του ρυθμού με τον οποίο προκύπτουν νέοι νεκροί ανά 24ωρο.

    Η Ιταλία στο χείλος της ολικής καταστροφής

    Καταστροφικές εξακολουθούν να είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία, με τους νεκρούς εξαιτίας του νέου κορονοϊού να έχουν φτάσει πλέον σχεδόν τους 3.000 (2.978 συγκεκριμένα). Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά περί τα 35.713 κρούσματα.

    Όπως είναι γνωστό, ολόκληρη η χώρα έχει τεθεί σε καραντίνα, με τους ανθρώπους να παραμένουν περιορισμένοι εντός των κατοικιών τους, εκτός από τις απολύτως απαραίτητες περιστάσεις εξόδου, όπως για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα.

    Σύμφωνα με όσα μαρτυρούν τα αριθμητικά στοιχεία, η επαρχία της Λομβαρδίας φαίνεται να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    Το σύστημα υγείας της χώρας είναι εξαιρετικά επιβαρυμένο, λόγω της ταχείας μετάδοσης του ιού, με τους γιατρούς να καταβάλλουν νυχθημερόν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον κόσμο που νοσεί.

    Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας ζήτησε από όλους να μένουν στα σπίτια τους, καθώς σύντομα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας τους, αφού τα νοσοκομεία είναι πλέον γεμάτα.

    Τα προβλήματα της χώρας εξαιτίας του κορονοϊού, ωστόσο, δεν τελειώνουν εκεί, αφού η Ιταλία αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα και με την ταφή των θυμάτων. Σοκ προκαλούν οι εικόνες που δημοσίευσε χθες αργά τη νύχτα η La Repubblica, οι οποίες απεικονίζουν ένα στρατιωτικό κομβόι να μεταφέρει φέρετρα νεκρών από το Μπέργκαμο, που δεν μπορούσαν να ταφούν εκεί, καθώς το νεκροταφείο της πόλης είχε γεμίσει!

    Non c'è più posto, e la città di Bergamo è costretta a mandare le salme da cremare fuori dalla regione. Una…

    Posted by la Repubblica on Wednesday, March 18, 2020

    Τρομοκρατημένη η Γερμανία – Εκτίμηση για 10 εκατ. κρούσματα

    Τρόμος επικρατεί και στην Γερμανία, όπου συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα, αφού ο κορονοϊός αποτέλεσε την αιτία που έκανε την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να αποφασίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της θητείας της να απευθύνει διάγγελμα προς τον γερμανικό λαό.

    Κατά το διάγγελμα αυτό, η Γερμανίδα καγκελάριος παρομοίασε την κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Ενημέρωσε, επιπλέον, σχετικά με τα αυστηρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το κλείσιμο των συνόρων της χώρας, ακόμη και σε χώρες της Ε.Ε., βλέποντας πως ο κορονοϊός έχει πλήξει σοβαρά και κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Οι νεκροί έχουν φτάσει ήδη τους 28, ενώ τρομακτικές είναι οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο ακόμη και για 10 εκατομμύρια κρούσματα, καθώς οι αρχές βλέπουν πως οι Γερμανοί δεν συνετίζονται με τα μέτρα καραντίνας που έχει βάλει η κυβέρνηση.

    Γαλλία: Χιλιάδες κλήσεις για παραβίαση των μέτρων – Φόβοι για εξέλιξη αλά Ιταλία

    Αστυνομοκρατούμενη χώρα μοιάζει πλέον η Γαλλία, με τον πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν να έχει βγάλει στους δρόμους της χώρας περισσότερους από 100.000 αστυνομικούς, ώστε να επιβλέπουν αν οι πολίτες τηρούν τις οδηγίες της κυβέρνησης σχετικά με την άσκοπη μετακίνηση.

    Οι Γάλλοι δεν δείχνουν, ωστόσο, να συμμορφώνονται, με αποτέλεσμα οι κλήσεις να πέφτουν «βροχή». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, μόνο την πρώτη ημέρα εφαρμογής ελέγχων, δόθηκαν πάνω από 4.000 κλήσεις. Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλλει ακόμη αυστηρότερα μέτρα, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε απότομα μέσα σε 24 ώρες, με τις αρχές να φοβούνται πως οι αριθμοί μπορεί να πλησιάσουν αυτούς της Ιταλίας τις επόμενες ημέρες.

    Μάλιστα, ακόμη και 5αστερα ξενοδοχεία κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και δίνουν τα δωμάτια σε γιατρούς και νοσηλευτές, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στην Υγεία.

    Υπάκουοι στα περιοριστικά μέτρα οι Ισπανοί

    Αντίθετα με τους Γάλλους και τους Γερμανούς, οι Ισπανοί φαίνεται να έχουν πάρει πιο σοβαρά την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα τους και να εφαρμόζουν τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι η μεσογειακή χώρα αποτελεί την πιο βαρέως πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα, μετά την Ιταλία, καθώς μετρά 638 θύματα, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 14.000.

    Ο κόσμος προσπαθεί να μην το βάλει κάτω και βγαίνει στα μπαλκόνια του για να συναναστραφεί έστω και λίγο με κόσμο, ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάτοικοι χτυπούν τα κατσαρολικά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον βασιλιά για τον αυστηρό, όπως θεωρούν, περιορισμό στις μετακινήσεις.

    Την ίδια ώρα, πολλά ευρωπαϊκά κράτη προχωρούν σε κλείσιμο των συνόρων τους, ενώ επιβάλλουν καθημερινά και νέα μέτρα.

    Στην Αυστρία, ο Σεμπάστιαν Κουρτζ έβαλε σε καραντίνα όλη την επαρχία του Τιρόλο, όπου κατοικούν 750.000 άνθρωποι, καθώς είναι η μεγαλύτερη εστία κορονοϊού στην χώρα.

    Το Βέλγιο τέθηκε συνολικά σε καραντίνα, ενώ στην Δανία έκλεισαν τα καταστήματα, αλλά και τα σύνορα.

    Στην Μεγάλη Βρετανία, οι αντιδράσεις για τα μέτρα του Τζόνσον συνεχίζονται, αλλά ο Βρετανός πρωθυπουργός, αναμένοντας τα κρούσματα να αυξηθούν ραγδαία τα επόμενα 24ωρα, αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία. Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως έγινε γνωστό, γίνονται σοβαρές σκέψεις να μπει σε καραντίνα ολόκληρο το Λονδίνο!

    Σημειώνεται ότι η βρετανική πρωτεύουσα φιλοξενεί το ένα τρίτο των κρουσμάτων ολόκληρης της χώρας, με τον Τζόνσον να δηλώνει πως δεν αποκλείει το σενάριο να εμποδίσει την είσοδο επισκεπτών στην πόλη.

    Ακολουθούν τα αναλυτικά αριθμητικά στοιχεία στην Ευρώπη:



    ΣΧΟΛΙΑ