• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Εξαπλώνεται ο ιός, απομονώνονται τα κράτη – Ακόμη αυστηρότερα μέτρα


    Η κατάσταση δεν αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση άμεσα

    Δεν δείχνει να βελτιώνεται η κατάσταση σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, που εξακολουθεί να πλήττει ανεπανόρθωτα ολόκληρο τον πλανήτη.

    Τα κράτη προχωρούν καθημερινά στην επιβολή όλο και περισσότερων μέτρων, καθώς τα κρούσματα, αλλά και οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 εξακολουθούν να αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς.

    Η Ελβετία ανέφερε σήμερα 6.100 περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με τον αριθμό των περιστατικών που είχε ανακοινωθεί χθες, ενώ παράλληλα έχουν αναφερθεί και 56 θάνατοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

    Μεγάλη πίεση φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα σύνορα με την Ιταλία, στο καντόνι του Τιτσίνο. «Η κατάσταση στο Τιτσίνο είναι πολύ έντονη», δήλωσε ο Ντάνιελ Κοτς, υπεύθυνος επικοινωνίας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Υγείας.

    Ωστόσο, οι υπηρεσίες υγείας γνωστοποίησαν ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά νοσοκομειακά κρεβάτια στο Τιτσίνο.

    Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, αναφέρθηκαν περισσότερα από 1.200 περιστατικά μέσα σε μία ημέρα, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 13 από χθες.

    Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον COVID-19 στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 637 στα 3.631 κρούσματα, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, στην διάρκεια της σημερινής ενημέρωσής τους.

    Επίσης, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 30. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ολλανδία έφτασε στους 136, με τα θύματα να είναι ηλικίας μεταξύ 63 και 95 ετών.

    Επιπλέον, η Φινλανδία επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο από τον κορονοϊό, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την Υγεία και τις Κοινωνικές Παροχές.

    Στην Πορτογαλία, ο αριθμός των νεκρών από τον COVID-19 διπλασιάστηκε στη διάρκεια της νύχτας, φτάνοντας στους 12, ενώ τα περιστατικά μόλυνσης ξεπέρασαν τα 1.280 από 1.059, σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας.

    Η Τουρκία προχώρησε σε ενίσχυση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού σήμερα, αναστέλλοντας τη διεξαγωγή πτήσεων προς 46 ακόμη χώρες και απαγορεύοντας τις εκδρομές στο δάσος, όπως και τα μπάρμπεκιου, καθώς ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης από τον COVID-19 σχεδόν διπλασιάζονταν καθημερινά και επί μία εβδομάδα.

    Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους εννέα, όπως ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ, ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότσα, μετά το θάνατο πέντε ηλικιωμένων ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

    Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ένα επιπρόσθετο πακέτο 66,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (38,50 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την παροχή κινήτρων στην οικονομία, προκειμένου αυτή να προστατευτεί από τις οικονομικές συνέπειες εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με αποσπάσματα της αυριανής ομιλίας του, που έχει στα χέρια του το Reuters.

    Η συντηρητική κυβέρνηση της Αυστραλίας δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα διαθέσει 105 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας στην οικονομία, ενισχύοντας το αρχικό οικονομικό πακέτο των 17,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας.

    Το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους ξένους από αύριο πλην ειδικών περιπτώσεων, καθώς προσπαθεί να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

    Όσοι θα εισέρχονται στη χώρα για «διπλωματικούς και ειδικούς σκοπούς» θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά από την έγκριση των υπουργείων, της αστυνομίας, αλλά και των αρμόδιων αρχών για τις διπλωματικές σχέσεις και τη δημόσια υγεία, ανέφερε σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση.

    Η Σιγκαπούρη ανέφερε 47 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19, κυρίως εισαγόμενα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 432.

    Από την άλλη, ο βιοπορισμός χιλιάδων φτωχών Ινδών κατέρρευσε εξαιτίας των μέτρων που έλαβε η ινδική κυβέρνηση, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

    Σήμερα, αυτοί άρχισαν να επιστρέφουν στα χωριά τους, μεγαλώνοντας τους φόβους ότι η έξοδος από τα αστικά κέντρα μπορεί να διασπείρει ταχύτατα τον ιό στην ινδική περιφέρεια.

    Περίπου το 1/5 από τα 271 περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό αναφέρθηκαν στην ομόσπονδη πολιτεία Μαχαράστρα, όπου και βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας, η Μουμπάι.

    Μέχρι σήμερα, η Ινδία έχει αναφέρει τέσσερις θανάτους από τον κορονοϊό.



    ΣΧΟΛΙΑ