• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Απελπισία στην Γαλλία – Στέλνουν ασθενείς στην Γερμανία

    • NewsRoom


    Δραματικά εξελίσσεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Γαλλία

    Γερμανικά νοσοκομεία υποδέχονται γι’ άλλη μια φορά ασθενείς του κορονοϊού από την ανατολική Γαλλία, τείνοντας χείρα βοηθείας για να μη γονατίσει το σύστημα υγείας της γειτονικής χώρας και οι ΜΕΘ, την ώρα που η κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Γαλλία εξελίσσεται δραματικά.

    Ασθενείς του κορονοϊού σε κρίσιμη κατάσταση από τις συνοριακές περιοχές στα γαλλο-γερμανικά σύνορα μεταφέρθηκαν στο Σααρμπρύκεν και το Φέλκλινγκεν, την ώρα που η Γαλλία κατέγραφε νέο εφιαλτικό ρεκόρ κρουσμάτων με πάνω από 60.000 περιστατικά. Σύμφωνα με τον Γάλλο βουλευτή, Κριστόφ Αρέντ μεταφέρθηκαν οκτώ ασθενείς.

    Προ ημερών, το Βέλγιο ξεκίνησε τις αεροδιακομιδές ασθενών στη Γερμανία, ενώ την περασμένη εβδομάδα κάποιοι βαριά νοσούντες από την Ολλανδία μεταφέρθηκαν επίσης στη Γερμανία για θεραπεία.

    Η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει με εφιαλτικούς ρυθμούς στη Γαλλία, που κατέγραψε σ’ ένα 24ωρο γύρω στους 400 θανάτους σε νοσοκομεία κι άλλα τόσα θύματα του κορονοϊού σε οίκους ευγηρίας. Ωστόσο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα ενδέχεται να είναι υψηλότερος, καθώς ένα τεχνικό πρόβλημα καθυστέρηση τη μετάδοση στοιχείων, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.

    Ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων κατέγραψε και η Γερμανία με άλλα 23.399 περιστατικά το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού αυξήθηκε στο ίδιο διάστημα κατά 130 στα 11.126.

    Η Πορτογαλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ενέτεινε τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, που θα ισχύσουν από την επόμενη εβδομάδα και για 15 ημέρες και θα περιλαμβάνουν περιορισμό στις μετακινήσεις σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες στις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    Η κυβέρνηση της χώρας θα εξειδικεύσει τα μέτρα σε σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Την ίδια ώρα, η Λετονία μπαίνει για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες σε lockdown από τη Δευτέρα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα. Χθες, καταγράφηκαν άλλα 267 περιστατικά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 7.119 και τους θανάτους στους 87.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ