• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Αυτές είναι οι περιοχές της Αττικής που βρίσκονται στο «κόκκινο»

    • NewsRoom


    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας περιμένοντας τα αποτελέσματα από τις συναναστροφές των γιορτών.

    Σε ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο, με μπλόκα σε περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στη Δυτική Αττική,τον Πειραιά και το Κέντρο, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός, προχωρούν οι αρχές.

    Οι «κόκκινες» περιοχές είναι:

    O Ασπρόπυργος
    Tο Ίλιον
    Tο Περιστέρι
    Tο Κερατσίνι
    Tο Μενίδι

    Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 390 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140.099, εκ των οποίων 52,3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.463 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41.926 (29,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

    Διασωληνωμένα νοσηλεύονται 421 άτομα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 282 (67,0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 79,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ (από την αρχή της πανδημίας) έχουν εξέλθει 897 ασθενείς.

    Τέλος, έχουμε 36 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4.957 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2.938 (59,3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

    Διαβάστε επίσης:

    Αρχίζει σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

    Κορονοϊός: Στην Ελλάδα το μεταλλαγμένο στέλεχος – Τι γνωρίζουν οι επιστήμονες και τι ψάχνουν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ