• Κοινωνία

    Κοροναϊός: Τι ισχύει για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας

    • NewsRoom
    Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»


    Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνδέεται με τρεις πτήσεις την εβδομάδα με το Πεκίνο, έχει λάβει μέτρα για την πρόληψη εμφάνισης του ιού και στην Ελλάδα.

    Καθώς τα θύματα του κοροναϊού αυξάνονται, οι χώρες που δέχονται επισκέπτες από την Κίνα και συγκεκριμένα τα αεροδρόμια, έχουν λάβει μέτρα για την πρόληψη ενός τέτοιου περιστατικού.

    Παρά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι προσβάλλονται από τον νέο κοροναϊό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποστήριξε, κατά τη χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση, ότι η επιδημία αυτή αφορά προς το παρόν την Κίνα, και δεν χρειάζεται να τεθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, διεθνούς ενδιαφέροντος».

    Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ένα από τα κύρια γνωρίσματα του νέου κοροναϊού, είναι η εμφάνιση πυρετού, η οποία μπορεί να ανιχνευθεί στους ταξιδιώτες με τη βοήθεια θερμικών καμερών, τις οποίες διαθέτει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή για να ενεργοποιηθούν οι θερμικές κάμερες ανίχνευσης πυρετού. 

    Η ετοιμότητα, όμως, του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», δοκιμάστηκε την Τετάρτη, όταν η υγειονομική υπηρεσία του αεροδρομίου ενημερώθηκε από την Κίνα για ένα δίχρονο κοριτσάκι με ύποπτα συμπτώματα (πυρετό) που επέβαινε σε απευθείας πτήση Πεκίνο – Αθήνα.

    Το κοριτσάκι, με την άφιξή του, απομονώθηκε από τους υπόλοιπους επιβάτες και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες φανέρωσαν ότι δεν έφερε τον νέο κορονοϊό, αλλά είχε προσβληθεί από ιό της γρίπης.

    Να σημειωθεί ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει ειδικές αίθουσες απομόνωσης καθώς και ειδικό εξοπλισμό για την αποστείρωση των αεροσκαφών.



    ΣΧΟΛΙΑ