• ΥΓΕΙΑ

    Κοροναϊός: Πιθανά κρούσματα και στη Σκωτία – Η Κίνα κλείνει την απαγορευμένη πόλη

    • NewsRoom


    Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς δύο Κινέζοι ταξιδιώτες θεωρούνται ως πιθανοί φορείς του νέου κοροναϊού που πλήττει την Κίνα.

    Οι δύο Κινέζοι ταξιδιώτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο στη Σκωτία με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.

    Οι άγνωστοι ασθενείς λέγεται ότι ήρθαν από το Wuhan, την πόλη όπου εκδηλώθηκε ο ιός ο οποίος έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και έχει μολύνει χιλιάδες. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, oι ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth της Γλασκόβης.

    Το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού επιβεβαίωσε η Σιγκαπούρη

    Την ίδια ώρα, η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε  το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού που έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 600 στην Κίνα, έγινε γνωστό από την εφημερίδα Straits Times.

    Ο 66χρονος άνδρας που έχει προσβληθεί από τον ιό είναι Κινέζος υπήκοος και κάτοικος της πόλης Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε ο ιός, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι επίσης πιθανό να υπάρχει άλλο ένα κρούσμα.

    Δρακόντια μέτρα στην Κίνα

    Στην Κίνα, το Πεκίνο ακυρώνει δημοφιλείς εκδηλώσεις για το κινεζικό νέο έτος λόγω του κοροναϊού. Συγκεκριμένα, η Πόλη του Πεκίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει πολύ δημοφιλείς εκδηλώσεις για το νέο κινεζικό έτος.

    Οι διακοπές για το νέο έτος ξεκινούν αύριο, Παρασκευή, και διαρκούν μία εβδομάδα. Οι κάτοικοι του Πεκίνου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται με την ευκαιρία αυτή ανά εκατοντάδες χιλιάδες στα πάρκα προκειμένου να παρακολουθήσουν τους παραδοσιακούς χορούς του λιονταριού και του δράκου.

    Στα 634 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

    Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι κλείνει η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, μέχρι νεωτέρας. Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο “για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών”, αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Στο μεταξύ, μετά την πόλη Ουχάν και η Χουανγκγκάνγκ μπαίνει σε καραντίνα. με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης του κοροναϊού.

    Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι “οι κάτοικοι δεν πρέπει να βγαίνουν από την πόλη, αν δεν υπάρχουν ειδικοί λόγοι”.

    Η Χουανγκγκάνγκ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ, στην κεντρική Κίνα, σε απόσταση λιγότερο των 100 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Ουχάν, η οποία έχει επίσης τεθεί σε καραντίνα, και έχει πληθυσμό περίπου 11 εκατομμύρια κατοίκους.

    Το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων και των φέρι μπόουτ προς την πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

    Τα λεωφορεία και τα φέρι μπόουτ που βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς την Ουχάν θα πρέπει να επιστρέψουν στο σημείο αναχώρησής τους αμέσως, τόνισε το υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπό του.

     



    ΣΧΟΛΙΑ