• Κοινωνία

    Κοροναϊός στην Θεσσαλονίκη: «Έχουμε σοκαριστεί» δηλώνουν οι συνταξιδιώτες της 38χρονης ασθενούς

    • NewsRoom
    ΑΧΕΠΑ


    Προβληματισμένοι είναι οι άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν ότι ταξίδευαν με μία φορέα του φονικού ιού

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ιχνηλάτησης των κινήσεων και των επαφών της 38χρονης Ελληνίδας από την Θεσσαλονίκη που βγήκε θετική στον κοροναϊό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, σε καραντίνα.

    Όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα σε εκείνους που ερευνήθηκαν είναι και οι συνεπιβάτες της ασθενούς, στην πτήση που επιβιβάστηκε από το Μιλάνο προς την Θεσσαλονίκη. Ορισμένοι από τους επιβάτες αυτούς, που εντοπίστηκαν από τις Αρχές και ενημερώθηκαν ότι στο αεροπλάνο μετέβαινε μία φορέας του ιού προχώρησαν χθες σε δηλώσεις στον ΣΚΑΙ, αποκαλύπτοντας τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

    Οι συνεπιβάτες της 38χρονης εμφανίστηκαν φανερά προβληματισμένοι για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι το αεροπλάνο ήταν γεμάτο και ότι η 38χρονη έδειχνε να είναι μια χαρά στην υγεία της.

    «Έχουμε σοκαριστεί»

    «Έχουμε σοκαριστεί γιατί δεν ξέρουμε αν θα μας συμβεί και μας κάτι ανάλογο», δήλωσε, μιλώντας στο Mega ένας συνεπιβάτης της 38χρονης, η οποία διαγνώστηκε με κοροναϊό. O ίδιος πρόσθεσε: «Εμείς ταξιδεύαμε στην ίδια πτήση και ξέραμε τον άνδρα της. Μας είχαν πει πως είχαν πάει στο Μιλάνο για την έκθεση μόδας και ήταν μια χαρά η κοπέλα, δεν είδαμε να είναι κάπως άρρωστη. Από κει και πέρα πιάσαμε μια συζήτηση για τον ιό στην Ιταλία, τίποτα το ιδιαίτερο. Μια χαρά ήταν η κοπέλα, δεν καταλάβαμε κάτι».

    Παράλληλα, τόνισε ότι το αεροπλάνο ήταν γεμάτο από κόσμο που εγκατέλειπε άρον άρον το Μιλάνο μετά τις εξελίξεις με τον κοροναϊό στη γειτονική χώρα.

    «Μας πήραν από τις αρμόδιες αρχές τηλέφωνο και μας είπαν, αν αισθανθούμε κάτι, να πάμε για εξετάσεις και τους είπαμε πως δεν έχουμε πυρετό. Μας τόνισαν πως αν νιώθουμε πως έχουμε πυρετό, τότε να τους ενημερώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Οι συνεπιβάτες της 38χρονης που μίλησαν στον ΣΚΑΙ δήλωσαν ότι η γυναίκα δεν φαινόταν να έχει συμπτώματα ασθένειας και ότι, αντίθετα, έμοιαζε να είναι καλά στην υγεία της. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι αποκάλυψαν ότι η 38χρονη έδειχνε να είναι μια χαρά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ ανέφεραν ότι ταξίδευε μαζί με τον άντρα της.

    Παράλληλα, γνωστοποίησαν τις διαδικασίες που τους είπαν οι Αρχές ότι πρέπει να ακολουθήσουν, εφόσον διαπιστώθηκε ότι ταξίδευαν μαζί με μία φορέα του φονικού ιού.

    «Μας είπαν τι έγινε και πως πρέπει να κάτσουμε για 10 ημέρες σε απομόνωση και να καλέσουμε αν δούμε συμπτώματα. Βρεθήκαμε με την γυναίκα, ήταν μαζί με τον άνδρα της. Δεν καταλάβαμε να έχει κάτι», ανέφερε ένας εξ αυτών. Ένας άλλο συνεπιβάτης της 38χρονης τόνισε: «Ταξιδεύαμε παρέα. Γνωρίζω τον άνδρα της. Δεν έδειχνε να έχει κάτι. Μια χαρά ήταν στην πτήση, όπως όλοι μας. Συζητούσαμε για το Μιλάνο και τα κρούσματα, αλλά όλοι ήμασταν καλά στην επιστροφή. Μας ακούστηκε παράξενο όταν μάθαμε ότι έχει τον ιό».

    Ένας ακόμη επιβάτης της ίδιας πτήσης δήλωσε ότι, σύμφωνα με όσα τον συμβούλεψαν οι γιατροί, ο ίδιος θα πρέπει να μείνει για μέρες μακριά από τους συγγενείς του. «Πέσαμε από τα σύννεφα όταν μάθαμε για το κρούσμα. Μας είπαν οι γιατροί να προφυλαχθούμε. Θα πρέπει να μείνουμε για μερικές ημέρες μακριά από τους συγγενείς μας, ενώ μας είπαν να μην ερχόμαστε σε επαφή με πολύ κόσμο».



    ΣΧΟΛΙΑ