• Κοινωνία

    Κοροναϊός: Αυξάνουν οι νεκροί και τα κρούσματα στην Ιταλία, πανικός στους δρόμους των πόλεων (upd)

    • NewsRoom


    Αυξάνονται οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία.

    Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RAI, ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό στην Ιταλία ανήλθε στους επτά. Πριν λίγο, πέθανε στην Λομβαρδία ένας άνδρας 62 ετών, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

    Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ένα ακόμα θύμα του ιού, ένας  άνδρας 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Αντίθετα οι αρχές έσπευσαν να διαψεύσουν τις πληροφορίες πως ο θάνατος μιας γυναίκας καρκινοπαθούς από τη Μπρέσια σχετίζεται με την επιδημία.

    Ένας ακόμα  ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό πέθανε στη βόρεια Ιταλία το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή Κασέλε Λάντι, έξω από το Μιλάνο. Επρόκειτο για έναν 88χρονο ασθενή με επιβαρυμένη υγεία, ο οποίος επήλθε στην περιοχή Κασέλε Λάντι, έξω από το Μιλάνο.

    Το πρωί της Δευτέρας ο ραδιοφωνικός σταθμός Rai μετέδωσε τον θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου, επίσης στη Βόρεια Ιταλία. Επρόκειτο για έναν άνδρα 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κορωνοϊό.

    Τα κρούσματα του ιού έχουν φτάσει πλέον τα 229, με τα 180 από αυτά βρίσκονται στην Λομβαρδία.

    Στο μεταξύ, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ζητούν να παίξουν τα επόμενα ματς στον ιταλικό Βορρά κεκλεισμένων των θυρών.

    Και σε διάφορες περιοχές στην Ιταλία, τέλος, κλέφτες άρχισαν να παρουσιάζονται σε σπίτια ηλικιωμένων, λέγοντας ότι πρέπει να επισκεφθούν τους πολίτες. «Μην ανοίγετε σε κανέναν», λέει σε έκκλησή του ο Ερυθρός Σταυρός, ενώ στους δρόμους των πόλεων περιπολούν εκατοντάδες καραμπινιέροι, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν επιβληθεί με σκοπό να τηρούνται οι κανόνες δημόσιας υγείας.

    Τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, ενώ οι μάσκες εξαντλήθηκαν, όπως επίσης και τα απολυμαντικά τζελ και τα χαρτομάντιλα.

    Σε καραντίνα παραμένουν 11 πόλεις, καθώς δεν επιτρέπονται οι αφίξεις σε μέρη όπου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου. Την ίδια στιγμή σε Λομβαρδία και Βένετο έχει διαταχθεί το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ μουσεία και σινεμά έχουν βάλει λουκέτο.

    Παράλληλα, ακυρώθηκαν οι τελευταίες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ η Σκάλα του Μιλάνου «πάγωσε» το πρόγραμμά της.



    ΣΧΟΛΙΑ