• ΑΓΟΡΕΣ

    «Συγκρατημένη» πτώση 2,7% στη Wall Street, συνεχίζει την άνοδο ο χρυσός

    Wall Street


    Συγκρατημένη πτώση, σε σύγκριση τουλάχιστον με τις μεγάλες απώλειες που εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καταγράφει η Wall Street.

    Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο δείκτης βαρόμετρο των διεθνών αγορών Dow Jones υποχωρεί  κατά 2,77% ενώ την ίδια στιγμή απώλειες 3,22% εμφανίζει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

    Αν και είναι ακόμα νωρίς η Αμερικανική αγορά δείχνει στοιχεία αυτοσυγκράτησης μπροστά στη διεθνοποιημένη αναταραχή που έχει προκαλέσει στα χρηματιστήρια η αχαλίνωτη εξάπλωση του κοροναϊού η οποία και μεγιστοποιεί την αβεβαιότητα για την πορεία των οικονομιών. Απέναντι σε αυτή την αβεβαιότητα, ο χρυσός συνεχίζει το ανοδικό του ράλι και λίγο από τις 5 το απόγευμα ενισχύεται κατά 2,5%.

    Το πολύτιμο μέταλλο κάνει πράξεις στα 1682,9 δολάρια ανά ουγγιά ή στα 1.552,73 ευρώ με βάση την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία.

    Το άλμα του χρυσού με όρους κοινού ευρωπαϊκου νομίσματος έχει θεωρήσει ανοδικά για δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα την τιμή πώλησης της χρυσής λίρας που διαμορφώνεται πλέον στα 425,84 ευρώ, σύμφωνα με το δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος. Η οποία έχει ορίσει ως τιμή αγορά της λίρας από ιδιώτες στα 353,22 ευρώ.

    Τουλάχιστον σε ότι αφορά την εικόνα στα διεθνή χρηματιστήρια δείχνει να είναι εξαιρετικά βεβαρημένη καθώς οι επενδυτές τείνουν να αφομοιώσουν το ρίσκο που συνεπάγεται η θέση τους σε μετοχές.

    Σε αντίθεση με την Αμερική η Ευρώπη παραμένει στο βαθύ κόκκινο με τις αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας να χάνουν περίπου 4%  ενώ στο 3,5% είναι οι απώλειες για το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

    Από την άλλη πλευρά η χρηματιστηριακή αγορά του Μιλάνο υποχωρεί κατά 5,6% αντικατοπτρίζοντας τους φόβους που δημιουργεί η έξαρση των κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ