• Κοινωνία

    Κοροναϊός: Προσγειώθηκε στη Γαλλία το πρώτο αεροσκάφος με Γάλλους πολίτες από την Κίνα

    • NewsRoom

    Γάλλοι επισκέπτες στην Κίνα επιστρέφουν στην Γαλλία λόγω του κοροναϊού


    Το πρώτο αεροπλάνο, με επαναπατρισθέντες Γάλλους πολίτες από περιοχές της Κίνας, που επλήγησαν από τον κοροναϊό, προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας) στη στρατιωτική βάση Ιστρ, περίπου 60 χλμ. από τη Μασαλία.

    Στο αεροπλάνο επιβαίνουν περίπου 200 Γάλλοι, κανείς από τους οποίους δεν παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας.

    Στο μεταξύ, οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν σήμερα το κλείσιμο των συνόρων για όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

    Η πόλη-κράτος, που είχε απαγορεύσει μέχρι τώρα την είσοδο στο έδαφός της μόνο στους ταξιδιώτες που προέρχονταν από την περιοχή Χουμπέι, ενισχύει με αυτό τον τρόπο δραστικά τα μέτρα προστασίας, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της επιδημίας.

    Από την πλευρά τους, οι αρχές στη Μιανμάρ έδωσαν εντολή σε μια πτήση της China Southern με προέλευση την Γκουναγκτζού να επιστρέψει στην Κίνα, καθώς ένας από τους επιβάτες είχε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του νέου κοροναϊού, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Το αεροπλάνο έφθασε στην εμπορική πρωτεύουσα Ρανγκούν και ο επιβάτης, ένας Κινέζος πολίτης, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου θα τεθεί σε καραντίνα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζάου Χτάι.

    Δύο πολίτες της Μιανμάρ, συνεπιβάτες στο ίδιο αεροσκάφος, δέχθηκαν να απομονωθούν στα σπίτια τους για 14 ημέρες, δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

    Το αεροσκάφος επέστρεψε στην Γκουανγκτζού με όλους τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

    Η Μιανμάρ δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού.

    Δεν υπάρχουν προσώρας σχέδια να κλείσουν τα μακρά και διάτρητα σύνορα με την Κίνα, ή να απαγορευθεί η είσοδος ταξιδιωτών από τη μεγάλη ασιατική γείτονά της, ωστόσο η Μιανμάρ έχει ξεκινήσει ελέγχους θερμοκρασίας στα αεροδρόμια και στις συνοριακές πύλες εισόδου, δήλωσε ο Ζάου Χτάι.

    Μια ομάδα περίπου 60 φοιτητών από τη Μιανμάρ, που σπουδάζουν στην Ουχάν, θα επιστρέψουν αεροπορικώς στη Μανταλάι την Κυριακή, είπε ο εκπρόσωπος.

    Η Μιανμάρ δεν έχει τη δυνατότητα να διενεργεί τεστ για τον ιό στη χώρα και στέλνει δείγματα από ύποπτα κρούσματα στη γειτονική Ταϊλάνδη, δήλωσε στο Ρόιτερ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιν Κιν Γκίι.

    Τα αποτελέσματα αναμένονται σε μία εβδομάδα, είπε.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ