• Κοινωνία

    Κορινθία: Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τους «Παλαιοχριστιανούς» που ζουν σε λαγούμια

    • NewsRoom
    Παλαιοχριστιανοί ζουν σε λαγούμια στην Κορινθία

    Παλαιοχριστιανοί ζουν σε λαγούμια στην Κορινθία


    Με νέα εισαγγελική παραγγελία που εκδόθηκε χθες το απόγευμα, θα διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών της οικογένειας και των μελών που συστήνονται ως παλαιοχριστιανική κοινότητα στην περιοχή των Κάτω Τρικάλων Κορινθίας.

    Η υπόθεση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ,  διερευνάται από τις Αρχές μετά την οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην περιοχή όπου διαμένουν περισσότερα από δέκα μέλη της κοινότητας και με αφορμή περιστατικό με κυνηγούς αγριόχοιρων.

    Υπενθυμίζεται ότι επίθεση από την οικογένεια δέχθηκαν οι Αστυνομικοί των ΕΚΑΜ το πρωί της περασμένης Δευτέρας, οι οποίοι κλήθηκαν να επέμβουν σε ορεινή περιοχή στο Μάννα Κορινθίας, μετά από καταγγελία ενός κυνηγού.

    Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα, καθώς ανακάλυψαν μια οικογένεια με 5 παιδιά, οι οποίοι έμεναν σε μια χωμάτινη οικία και ένα παλαιό τροχόσπιτο, ενώ δίπλα εντοπίστηκε ένα υπόγειο τούνελ, 30 μέτρων, που οδηγούσε σε μια ρεματιά.

    Η οικογένεια αποτελείται από τον πατέρα, την μητέρα και πέντε παιδιά ηλικίας 22, 19, 15,10 χρονών και ένα 11μηνο βρέφος.

    Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα κανονικό οπλοστάσιο.

    Ο 67χρονος κυνηγός, ο οποίος έκανε την καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ξηλοκάστρου, δήλωσε πως το περασμένο Σάββατο είδε τον 45χρονο πατέρα της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» να βάζει φωτιά στο αγροτικό του όχημα, και στη συνέχει να του επιτίθεται ανοίγοντας πυρ.

    Όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Ξυλοκάστρου έφτασαν στον τόπο κατοικίας της οικογένειας την Κυριακή, ο 45χρονος μαζί με τη γυναίκα του, τον γιο του και την κόρη του άρχισαν να σπρώχνουν τους Αστυνομικούς. Παράλληλα, μια άλλη 22χρονη κόρη της οικογένειας, άρπαξε ένα ξύλο και χτύπησε έναν Αστυνομικό στο κεφάλι.

    Στη συνέχεια, τα μέλη της οικογένειας, κρατώντας όπλα τράπηκαν σε φυγή, πυροβολώντας στον αέρα.

    Το πρωί της Δευτέρας (12.02.2024) στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα και της ΟΠΚΕ, οι οποίοι και κατάφεραννα συλλάβουν τα 4 άτομα που είχαν επιτεθεί στους αστυνομικούς την προηγούμενη ημέρα.

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

    «… κατά την διάρκεια διενέργειας νομότυπης έρευνας σε οικία στην περιοχή Κάτω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, τόσο από τον διαμένων σε αυτή α) Κ.Ε., αλλά και από μέλη της οικογένειάς του συμπληρωματικά αναφέρεται ότι πρωινές ώρες σήμερα (12-02-2024) οργανώθηκε συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση … με την συνδρομή και ομάδας των Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια της οικίας τους, τόσο ο προαναφερόμενος δράστης καθώς επίσης και τα κατωτέρω μέλη της οικογένειάς του: β) Κ.Σ. (σύζυγος του δράστη) γ) Κ. (κόρη του δράστη) δ) Κ.Ν. (υιός του δράστη).

    Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους (30) μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της Αστυνομικής Επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης.

    Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο υπ’ αριθμ. ΖΜΙ-2907 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ανωτέρω δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω : 1. ένα (1) αυτοσχέδιο τυφέκιο, 2. ένα (1) αεροβόλο όπλο, 3. εκατόν δύο (102) κυνηγετικά φυσίγγια, 3. ογδόντα ένα (81) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56), 4. επτά (7) αυτοσχέδια τόξα και είκοσι (2) βέλη, 5. τέσσερα (4) μαχαίρια και 6. ένα (1) τσεκούρι.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κορινθία: Οικογένεια «παλαιοχριστιανών» ζούσε σε κατακόμβες στα βουνά – «Δεν είμαστε Έλληνες, είμαστε Ρωμιοί»



    ΣΧΟΛΙΑ