• Κοινωνία

    Κορινθία: Οικογένεια «παλαιοχριστιανών» ζούσε σε κατακόμβες στα βουνά – «Δεν είμαστε Έλληνες, είμαστε Ρωμιοί»

    • NewsRoom


    Επίθεση από μια οικογένεια αποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών»  δέχθηκαν οι Αστυνομικοί των ΕΚΑΜ το πρωί της περασμένης Δευτέρας, οι οποίοι κλήθηκαν να επέμβουν σε ορεινή περιοχή στο Μάννα Κορινθίας, μετά από καταγγελία ενός κυνηγού.

    Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα, καθώς ανακάλυψαν μια οικογένεια με 5 παιδιά, οι οποίοι έμεναν σε μια χωμάτινη οικία και ένα παλαιό τροχόσπιτο, ενώ δίπλα εντοπίστηκε ένα υπόγειο τούνελ, 30 μέτρων, που οδηγούσε σε μια ρεματιά. Η οικογένεια αποτελείται από τον πατέρα, την μητέρα και πέντε παιδιά ηλικίας 22, 19, 15,10 χρονών και ένα 11μηνο βρέφος.

    Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα κανονικό οπλοστάσιο, που αποτελούταν από ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και ένα τσεκούρι.

    Ο 67χρονος κυνηγός, ο οποίος έκανε την καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ξηλοκάστρου, δήλωσε πως το περασμένο Σάββατο είδε τον 45χρονο πατέρα της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» να βάζει φωτιά στο αγροτικό του όχημα, και στη συνέχει να του επιτίθεται ανοίγοντας πυρ.

    Όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Ξυλοκάστρου έφτασαν στον τόπο κατοικίας της οικογένειας την Κυριακή, ο 45χρονος μαζί με τη γυναίκα του, τον γιο του και την κόρη του άρχισαν να σπρώχνουν τους Αστυνομικούς. Παράλληλα, μια άλλη 22χρονη κόρη της οικογένειας, άρπαξε ένα ξύλο και χτύπησε έναν Αστυνομικό στο κεφάλι.

    Στη συνέχεια, τα μέλη της οικογένειας, κρατώντας όπλα τράπηκαν σε φυγή, πυροβολώντας στον αέρα.

    Το πρωί της Δευτέρας (12.02.2024) στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα και της ΟΠΚΕ, οι οποίοι και κατάφεραννα συλλάβουν τα 4 άτομα που είχαν επιτεθεί στους αστυνομικούς την προηγούμενη ημέρα.

    Ολόκληρη κοινότητα

    Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, η οικογένεια μετακόμισε στην περιοχή πριν από τρία χρόνια, την περίοδο της πανδημίας και της υστερίας κατά των εμβολίων, από την Κρήτη. Μάλιστα, στην περιοχή διαμένουν και άλλες οικογένειες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με παρόμοιες ιδέες, οι οποίες αποτελούν ολόκληρη κοινότητα.

    «Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», δήλωσε ο 45χρονος μιλώντας στην εκπομπή του Σταρ «Αλήθειες με τη Ζήνα».

    «Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

    Ερωτηθείς για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, δήλωσε πως «δεν είναι όπλα, αλλά τεχνουργήματα».

    «Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και τον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας», τόνισε ο 45χρονος.

    Διαβάστε επίσης

    Revoil: Αποχωρεί η προϊσταμένη της μονάδας εσωτερικού ελέγχου

    Toro (Πέτρος Παναγιωτίδης): Κέρδη 99 εκατ. δολαρίων από 6 πωλήσεις πλοίων και ρευστότητα 156 εκατ. δολαρίων

    Eurobank: Χαμηλό το μερίδιο μεταποίησης στην ελληνική οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ