Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το Σάββατο, μετά την εκδήλωση δύο πυρκαγιών σε αγροτοδασικές εκτάσεις της Κορινθίας, στις περιοχές Άνω Αλμυρή και Αγγελόκαστρο.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στην Άνω Αλμυρή, όπου επιχειρούν 56 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 18 πυροσβεστικά οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

1

Την ίδια ώρα, μεγάλη κινητοποίηση προκάλεσε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Αγγελόκαστρο Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 14 πυροσβεστικά οχήματα.

Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με στόχο τον περιορισμό των μετώπων και την αποτροπή επέκτασης των πυρκαγιών. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν επίσης υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για την πλήρη οριοθέτηση και κατάσβεση των δύο εστιών.

Διαβάστε επίσης

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Ροδόπη – Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ημαθία

Σπάτα: Φωτιά σε έκταση με ξερά χόρτα κοντά στο εκπτωτικό χωριό

Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου: Συνελήφθη 39χρονος που έτρεχε με 203 χλμ/ώρα – Προσπάθησε να δωροδοκήσει την Τροχαία