• Κοινωνία

    Κολωνός: Την καταδίκη της μητέρας της 12χρονης για μαστροπεία πρότεινε η εισαγγελέας

    Η 37χρονη μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια


    Την καταδίκη της μητέρας για τη μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

    Στην κεκλεισμένων των θυρών δίκη, κατά πληροφορίες από δικηγόρους, η εισαγγελέας κρίνει ότι η μητέρα ήταν εκείνη που εξωθούσε στην πορεία την ανήλικη κόρη της και πρότεινε στους δικαστές να την καταδικάσουν όπως κατηγορείται.

    Συγκεκριμένα για τα αδικήματα:

    • Της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε φερόμενους πελάτες.
    • Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.
    • Της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

    Νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Ηλία Μίχου για τη μαστροπεία, το βιασμό αλλά και για το αδίκημα της εμπορίας.

    Για το δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλη», η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

    Για την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής προτάθηκε η αθώωση του.

    Όσον αφορά τους 23 κατηγορουμένους ως πελάτες της 12χρονης, η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του ενός και την καταδίκη των 22 για το κακούργημα των ασελγών πράξεων έναντι αμοιβής με ανήλικη που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κολωνός: Απαλλαγή του Ηλία Μίχου για τον βιασμό της 12χρονης προτείνει ο εισαγγελέας

    Κολωνός: Ελεύθεροι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων

    Μάνδρα: Οριστικά αθώα η Ρένα Δούρου για τις φονικές πλημμύρες



    ΣΧΟΛΙΑ