• Κοινωνία

    Κολωνός: Ισόβια στον Ηλία Μίχο προτείνει η εισαγγελέας

    Ηλίας Μίχος

    Ηλίας Μίχος


    Ισόβια έδειξε η εισαγγελέας στον καταδικασθέντα για τον βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό, Ηλία Μίχο. Εισηγήθηκε στους δικαστές να μην του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

    Αν η πρότασή της υιοθετηθεί από τους τακτικούς και λαϊκούς δικαστές τότε ο Μίχος κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό της ανήλικης και επιπλέον 15 έτη για κάθε μία από τις άλλες δύο κακουργηματικές πράξεις που κρίθηκε ένοχος (μαστροπεία, πορνογραφία, κατάχρηση ανηλίκου).

    Η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό και στη μητέρα της 12χρονης.

    Η γυναίκα αθωώθηκε μεν από τις κατηγορίες για τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της, ωστόσο καταδικάστηκε για την εκβίαση της συζύγου του Μίχου.

    Λόγω απαξίας της πράξης της εκβίασης και παραμέλησης που είχε επιδείξει στο παιδί της η εισαγγελέας ζήτησε να μην της αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά που ζήτησε.

    Για τους καταδικασθέντες ως πελάτες, η εισαγγελέςς πρότεινε την αναγνώριση ελαφρυντικού σε όσους έχουν μια φορά πράξη και όχι σε όσους έχουν κατ’ εξακολούθηση.

    Σε κανέναν, ωστόσο να μην αναγνωριστεί καλή συμπεριφορά μετά την πράξη τους.

    Στον έναν καταδικασθέντα που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, η εισαγγελέας πρότεινε την αναγνώριση της ειλικρινούς μεταμέλειάς του.

    Διαβάστε επίσης:

    Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για βιασμό και μαστροπεία – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

    Κούγιας: Αν δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα παρατήσω τη δικηγορία

    Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου – Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας



    ΣΧΟΛΙΑ