• Κοινωνία

  Κλειστή από σήμερα η παραλία του Βόλου

  • NewsRoom


  Κλειστή είναι από σήμερα και η παραλία του Βόλου, με στόχο να αποφευχθούν περιστατικά συνωστισμού των πολιτών, όπως αυτά που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες

  Από σήμερα, λοιπόν, η παραλιακή οδός του Βόλου θα παραμείνει κλειστή και θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε όλους, μετά τον θόρυβο που είχε προκληθεί την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω του μεγάλου συνωστισμού κόσμου που, παρά την καραντίνα, είχε βγει να περπατήσει ή να αθληθεί.

  Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας και τις απαγορεύσεις στην κίνηση των πολιτών, η παραλία του Βόλου είναι κλειστή καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τις 8 το πρωί της επομένης, ενώ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν μόνο όσοι διαμένουν σε πολυκατοικίες της λεωφόρου Αργοναυτών ή έχουν σκάφη ελλιμενισμένα στην ίδια περιοχή.

  Σήμερα, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μαζί με αντιδημάρχους και τον επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας επιθεώρησε την παραλία και τα κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν σε μήκος εκατοντάδων μέτρων, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.

  Ο δήμαρχος Βόλου τόνισε με έμφαση, ακόμη, ότι «είναι δυσάρεστο για μένα, έναν κοινωνικό άνθρωπο, να λαμβάνω τέτοια μέτρα, όμως το κάνουμε για λίγο και για το καλό των πολιτών».

  Παράλληλα, ο Αχιλλέας Μπέος ενημέρωσε ότι εντός της εβδομάδας ο δήμος Βόλου θα προμηθευτεί επιπλέον 300 μέτρα σε κάγκελα, τύπου κιγκλιδώματος, για να τοποθετηθούν σε άλλα σημεία της παραλίας, καθώς παρουσιάστηκε έλλειψη.

  Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και για τον παραλιακό δρόμο της Θεσσαλονίκης, με στόχο να αποφευχθεί και εκεί η υψηλή συγκέντρωση κόσμου, που μπορεί να έθετε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.  ΣΧΟΛΙΑ