• Κοινωνία

    Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε «παράλληλο σύμπαν» ο Βόλος – Βόλτες και… ψάρεμα στην παραλιακή

    • NewsRoom

    Βόλος


    Σαν να μη συμβαίνει τίποτα, οι κάτοικοι του Βόλου βγήκαν κανονικά χθες, Κυριακή, για να κάνουν τη βόλτα τους δίπλα στη θάλασσα.

    Λαοθάλασσα θα έβλεπε χθες κανείς αν κυκλοφορούσε στην παραλία του Βόλου, καθώς πολλοί από τους κατοίκους κατέβηκαν στη θάλασσα για βόλτα, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί από τις Αρχές από την περασμένη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του φονικού κορονοϊού, που πλήττει τον πλανήτη.

    Η πλειονότητα των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί και είχαν εξασφαλίσει το απαραίτητο δικαιολογητικό για να βγουν από το σπίτι, χρησιμοποίησαν τις εξαιρέσεις που επιτρέπει η έκτακτη απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις οποίες μπορεί κανείς να βγει για σωματική άσκηση σε ανοιχτό χώρο ή αν έχει κατοικίδιο.

    Η εικόνα που παρουσίαζε όλο το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, μήκους περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, θύμιζε ένα ανοιξιάτικο, κανονικό από κάθε πλευρά, απόγευμα και χιλιάδες Βολιώτες περπατούσαν ανέμελα, απολαμβάνοντας την ημέρα, που μεγάλωσε χθες κατά μία ώρα.

    Παρά τις συνεχείς ενημερώσεις της Λιμενικής Αστυνομίας, με αυτοκίνητο που έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις, οι περισσότεροι έδειχναν να αγνοούν τις παραινέσεις.

    Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο λόφο της Γορίτσας, όπου πήγαν εκατοντάδες πολίτες για περπάτημα μέσα στο πευκοδάσος.

    Η αστυνομία, πάντως, βεβαίωσε χθες είκοσι παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας στον Βόλο, στις οποίες και επιβλήθηκαν τα πρόστιμα των 150 ευρώ.

    Σε ελέγχους που διεξήγαγε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, παράλληλα, διαπιστώθηκε μία παράβαση που αφορούσε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν άνω των τριών ατόμων και μία ενός ατόμου που δεν είχε καμία βεβαίωση μαζί του.

    Ωστόσο, η παράβαση που καταγράφηκε και είναι πραγματικά αξιοσημείωτη είναι εκείνη που αφορά σε έναν πολίτη που διαπιστώθηκε να κάνει υποβρύχιο ψάρεμα, δραστηριότητα που, φυσικά, δεν εμπίπτει στις επιτρεπόμενες εξαιρέσεις εξόδου από το σπίτι.

    Παρά τις σχετικές απαγορεύσεις, ο κάτοικος του Βόλου αξιοποίησε τον καλό καιρό και βούτηξε στην θάλασσα για την αγαπημένη του δραστηριότητα, αγνοώντας τις ανάγκες των καιρών, που επιτάσσει η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.



    ΣΧΟΛΙΑ