• Κοινωνία

    Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή – Κινητοποιήσεις με φόντο το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

    • NewsRoom
    ολμε

    ΟΛΜΕ κινητοποιήσεις


    Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η ΟΛΜΕ, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας, ύστερα από την έκδοση και δημοσιοποίηση του τελικού νομοσχεδίου από το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, που αφορά στις αλλαγές του συστήματος διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων, εισαγωγής στα πανεπιστήμια, αλλά και σχετικά με τις αλλαγές που προβλέπονται στην ύλη αρκετών μαθημάτων.

    Στις 12 Απριλίου, η ΟΛΜΕ ανήγγειλε εικοσιτετράωρη απεργία, καθώς και διοργάνωση συλλαλητηρίων στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

    Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη δημοσίευση του νομοσχεδίου αναμένεται να γίνει το απόγευμα. Σημειώνεται, ωστόσο ότι, παρά τις περίτρανες εξαγγελίες εκ μέρους του υπουργείου, καθ’ όλη την περίοδο της προετοιμασίας του, σύμφωνα μη πηγές του Υπουργείου, οι αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο δεν είναι τελικώς τόσο μεγάλες.

    Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων, που προβλέπει το νομοσχέδιο, υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ´ Λυκείου, ενώ παράλληλα υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου, το οποίο καταλήγει να μετατρέπεται σε έναν άψυχο μηχανισμό προετοιμασίας για την ένταξη στα πανεπιστήμια.

    Ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, υπογράμμισε ότι οι καθηγητές, που αποτελούν κυρίαρχο κομμάτι της εκπαιδευτικής λειτουργίας, δεν ερωτήθηκαν ποτέ για τις αλλαγές που προετοιμάζονται, ούτε και υπήρξε ουσιαστικός διάλογος με το υπουργείο, σημειώνοντας ότι στις επιτροπές που αποφάσισαν για το σχέδιο, δεν υπήρξε παρουσία της ΟΛΜΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σαρωτικές αλλαγές σε πανελλαδικές και ΑΕΙ-Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλήνιες 2019: Αλλαγές στις σχολές που θα μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στη δημοσιότητα το νέο σχέδιο για τις Πανελλαδικές-Οι αλλαγές



    ΣΧΟΛΙΑ