• Κοινωνία

    Κλείνουν και τα δημοτικά – Στις 12 οι ανακοινώσεις από την Νίκη Κεραμέως

    • NewsRoom
    Νίκη Κεραμέως: Έρχονται εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας

    Η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, στο πλαίσiο των μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας.

    Οι ανακοινώσεις αρχικά ήταν να γίνουν χθες το απόγευμα, αλλά καθυστέρησε η ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας

    Τελικά, θα γίνουν σήμερα στο υπουργείο Υγείας στις 12:00, από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

    Η επιτροπή των επιστημόνων κατέληξε στην εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.  Η απόφαση αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής.

    Εκτιμάται ότι η απόφαση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα «συμπαρασύρει» και τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων.

    Ο μεγάλος στόχος με το κλείσιμο όλων των σχολείων σε όλη την Ελλάδα είναι ο περιορισμός της κινητικότητας και η ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

    Οι ειδικοί είχαν στο τραπέζι χθες το απόγευμα τρία σενάρια: Να κλείσουν δημοτικά και βρεφονηπιακοί στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, να κλείσουν όλα τα σχολεία, πανελλαδικά. Τελικώς, επικράτησε η τρίτη, πιο δραστική λύση.

    Με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

    Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων είχε γίνει στις αρχές της εβδομάδας και αφορούσε τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο η εξάπλωση της πανδημίας αλλάζει τα δεδομένα, αφού στην «κόκκινη ζώνη» έχουν μπει και μπαίνουν ολοένα και περισσότερες περιοχές, πράγμα που αποτυπώνεται στα 3.319 κρούσματα που ανακοινώθηκαν προχθές και τα 3.038 χθες .

    Η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για τις άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς

    Την ίδια ώρα, νέα εγκύκλιο με μέτρα και ρυθμίσεις για τον κορωνοϊό, μετά το επικείμενο «λουκέτο» στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία, εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

    Στην εγκύκλιο, που έρχεται «πακέτο» με την απόφαση για τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, περιλαμβάνονται όλα τα νέα μέτρα για την τηλεργασία -όπως η έκθεση που πρέπει να έχει κάθε υπηρεσία για να δικαιολογεί ότι απασχολεί το απολύτως απαραίτητο προσωπικό, και αναλυτικές οδηγίες για τις διευκολύνσεις γονέων.



    ΣΧΟΛΙΑ