• Κοινωνία

    «Κλείδωσε» η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα-Τι θα γίνει με σχολεία και καταστήματα

    • NewsRoom


    Καθολικό lockdown στην Πάτρα;

    «Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί.

    Την ίδια ώρα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων φέρεται να εισηγείται καθολικό lockdown στην Πάτρα και απομένει αυτό να επικυρωθεί με την ψηφοφορία που θα γίνει και να γίνει σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση

    Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν όλα τα σχολεία και τα καταστήματα.

    Όσον αφορά την απαγόρευση μετά τις 6 το απόγευμα στο λεκανοπέδιο, που έχει ειδικά χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να γίνει στις καθημερινές, με την κυβέρνηση να «κλειδώνει» πλέον την απαγόρευση στις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από αύριο, δηλαδή Σάββατο 6 το απόγευμα με Κυριακή 5 το πρωί. Το μέτρο θα ισχύει κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα.

    Προς κατάργηση φαίνεται να βαίνει και το Click in shop, κάτι που συζητείται πολύ έντονα εντός της επιτροπής, ενώ ορισμένοι λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να κλείσει ακόμα και το click away για μικρό διάστημα.

    Αυστηρό απαγορευτικό σε Αχαΐα – Χαλκίδα

    Όσον αφορά την Αχαΐα και τη Χαλκίδα, στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο για ολικό κλείσιμο του λιανεμπορίου, ενώ συζητείται απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα όχι μόνο για τα Σαββατοκύριακα, κάτι που θεωρείται δεδομένο, αλλά ακόμα και για τις καθημερινές.

    Τα λύκεια στις «κόκκινες περιοχές» θα παραμείνουν κλειστά (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα κλπ).

    Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κλείσουν τα σχολεία από Δευτέρα, δηλαδή τα γυμνάσια, και πολύ περισσότερο τα δημοτικά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

    Διαβάστε επίσης

    Κορονοϊός: Σήμερα η κρίσιμη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Τα μέτρα που θα «πέσουν» στο τραπέζι

    Από 12 Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί στην ηλιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca

    Μητσοτάκης και άλλοι ηγέτες προς Κομισιόν: Μιλήστε εγκαίρως με τις φαρμακοβιομηχανίες – Διασφαλίστε τις δόσεις για την Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ