• Κοινωνία

    Κλέινουν τα δικαστήρια λόγω εκλογών – Τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς


    Κλείνουν τα δικαστήρια, «παγώνουν» οι πλειστηριασμοί για τη διπλή εκλογική αναμέτρηση. Από τις 22 Μαϊου έως τις 5 Ιουνίου δεν θα διεξαχθούν δίκες και πλειστηριασμοί ενώ για επιπλέον δύο ημέρες (μέχρι τις 7 Ιουνίου) θα παραμείνουν κλειστά το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

    Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, για την ομαλή διεξαγωγή των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, θα δικαστήρια της χώρας δεν θα λειτουργήσουν από τις 22 Μαΐου έως και τις 31 Μαΐου. Όπου υπάρξουν επαναληπτικές περιφερειακές ή δημοτικές εκλογές, η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων θα παραταθεί μέχρι και την 5η Ιουνίου 2019.

    Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν από τις 22 Μαϊου και θα συνεχίζονται μετά την 5η Ιουνίου.

    Για το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων κομμάτων για τις εκλογές, αναστέλλονται οι δίκες από την 20η έως και την 29η Μαΐου.

    Στο Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Αθηνών αναστέλλονται οι εργασίες από την 22η έως και την 31η Μαϊου και μέχρι την 7η Ιουνίου αν γίνουν επαναληπτικές 2019. Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν την 22η Μάιου, συνεχίζονται μετά την 7η Ιουνίου 2019.

    Δίκες με την αυτόφωρη διαδικασία και αυτές των ασφαλιστικών μέτρων θα διεξάγονται με ειδική ρύθμιση των προϊσταμένων των δικαστηρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραγωδία στα Χανιά: Βρετανός βρέθηκε απαγχονισμένος σε χωράφι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λυκουρέζος στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Ναι ζήτησα 200.000 ευρώ αλλά ήταν η αμοιβή μου»



    ΣΧΟΛΙΑ