• Κοινωνία

    Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό σε χώρο του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

    • NewsRoom
    Πατήρ Αντώνιος, Κιβωτός του Κόσμου

    Πατήρ Αντώνιος, Κιβωτός του Κόσμου


    Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπέβαλε η Οικονομική Αστυνομία το υλικό που συγκέντρωσε από έρευνες που έγιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

    Τα στοιχεία, που αποτελούν προανακριτικό υλικό, εντοπίστηκαν στα κεντρικά γραφεία, τις δομές φιλοξενίας της Κιβωτού σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα όπως και σε ένα από τα σπίτια του πατέρα Αντώνιου. Επίσης, διαβιβάστηκαν και στοιχεία από την αλληλογραφία, που μαζί με τα υπόλοιπα θα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

    Ήδη, δύο εισαγγελείς ανηλίκων ερευνούν τον ρόλο του πατέρα Αντώνιου και άλλων προσώπων μετά τις καταγγελίες για ασελγείς πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές κατά παιδιών που έχουν φιλοξενηθεί ή φιλοξενούνται μέχρι σήμερα σε δομές της Κιβωτού.

    Παράλληλα, στο κάδρο, πέραν του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής, δεν αποκλείεται να μπει και η πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης, σε περίπτωση που ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της ΜΚΟ.

    Πάντως, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού, έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

    Εντοπίστηκε χρηματικό ποσό σε χρηματοκιβώτιο

    Πληροφορίες αναφέρουν πως στο διαμέρισμα της δομής στον Κολωνό, στο οποίο διέμεναν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, εντοπίστηκε χρηματικό ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Μαζί με το ποσό αυτό, βρέθηκαν και άλλα έγγραφα, με τις έρευνες να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

    Στο μεταξύ, στους τουλάχιστον πέντε προσωπικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του, υπάρχουν καταθέσεις άνω των 250.000 ευρώ, για τα οποία γίνεται έρευνα, αν αυτά δικαιολογούνται από τις δραστηριότητές τους και αν έχουν δηλωθεί.

    Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιούν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας προκύπτει ότι η Κιβωτός του Κόσμου έχει στην κατοχή της πάνω από 150 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, ενώ και αυτό της Ραφήνας, που διαμένουν ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του, ανήκει στη δομή.

    Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχει ακόμη εικόνα αν το ζευγάρι είχε δική του ακίνητη περιουσία. Μπορεί από την πορεία της έρευνας, όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί, να διαπιστωθεί ότι είχαν σπίτια, ότι πωλήθηκαν σπίτια σε κάποιους και από αυτούς κατέληξαν στον πατέρα Αντώνιο και την σύζυγό του.

    Διαβάστε επίσης

    Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου

    Κώστας Λούλης: Ερωτηματικά για τη δωρεά του στην «Κιβωτό του Κόσμου» – Τι απαντά ο επιχειρηματίας



    ΣΧΟΛΙΑ