• Κοινωνία

    Κιβωτός του Κόσμου: Δίωξη για κακουργηματικές πράξεις σε πατέρα Αντώνιο και πρεσβυτέρα

    Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα (Φωτογραφία αρχείου)


    Με 3 κακουργηματικές πράξεις διώκονται ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου και η πρεσβυτέρα του. Υπεξαίρεση, απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Η ποινική δίωξη σε βάρος του ζευγαριού ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης του Γιάννη Σέβη, για τα οικονομικά πεπραγμένα στην Οργάνωση επί των ημερών του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του.

    Αυτή είναι η τρίτη δικογραφία που έχει σε θέση κατηγορουμένου τον ιερέα. Προηγήθηκαν οι καταγγελλόμενες σωματικές βλάβες σε ανήλικους φιλοξενούμενους και οι ασέλγειες σε άλλους 2.

    Ο πατήρ Αντώνιος που αρνείται τα πάντα και επιμένει στη σε βάρος του σκευωρία, κατηγορείται για ηθική αυτουργία με φυσικό αυτουργό τη σύζυγο του στην απιστία και την υπεξαίρεση. Αμφότεροι κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Ακόμα 2 πρόσωπα διώκονται για πλημμεληματική υπεξαίρεση: Πρώην εργαζόμενου στην Κιβωτό του Κόσμου που ποσό 30.000 ευρώ από το μισθό του φέρεται να επιστρέφει στα ταμεία της Κιβωτού κι ενός συγγενικού προσώπου του ζευγαριού, σε θυρίδα του οποίου εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.

    Πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα έδωσαν εξηγήσεις ως ύποπτοι 2 φορές αλλά δεν έπεισαν.

    Κατά το εισαγγελικό πόρισμα, η απιστία συνίσταται σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ ποσό που αποδίδονται στην αγορά και την ανακαίνιση ακινήτου στην Πωγωνιανή.

    Επιπλέον τους αποδίδονται εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της Κιβωτού, χωρίς παραστατικά, με την εισαγγελική εκτίμηση να καταλήγει ότι δαπανήθηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.

    Η υπεξαίρεση αφορά χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες και 300.000 ευρώ που ,κατά τον εισαγγελέα, απουσιάζουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

    Ανακριτής αναλαμβάνει την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης .

    Διαβάστε επίσης:

    Δικηγόροι: Από ώρα σε ώρα η απόφαση για την αποχή – Τι είπε ο Φλωρίδης

    Αγία Παρασκευή – Συγκλονίζει η μητέρα 14χρονου θύματος bullying: Απείλησαν πως θα τον σκοτώσουν

    Κικίλιας: Κομβικός ο ρόλος του Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου λόγω της Εγνατίας Οδού



    ΣΧΟΛΙΑ