• Κοινωνία

    «Κίτρινα Γιλέκα» και στο κέντρο της Αθήνας (video)

    • NewsRoom

    «Κίτρινα Γιλέκα» στο κέντρο της Αθήνας


    Το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» που ξεκίνησε στη Γαλλία εξαπλώνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσά στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα με διαδήλωση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην οδό Ερμού. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας συντονίστηκε μέσω των social media με τους Έλληνες πολίτες να στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στο κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» της Γαλλίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο κίνημα, που σημειώνει νίκες και αναγκάζει τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε «άτακτη οπισθοχώρηση».

    Δείτε βίντεο από την Ερμού:

    Εντάσεις στις Βρυξέλλες

    Παράλληλα, στο Βέλγιο εκατοντάδες διαδηλωτές όλων των ηλικιών πραγματοποίησαν πορεία προς το ευρωπαϊκό τετράγωνο των Βρυξελλών. Κάποια στιγμή ένταση σημειώθηκε έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού για να απωθήσουν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών που προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο.

    Τα «Κίτρινα Γιλέκα» των Βρυξελλών διαδήλωσαν με το σύνθημα Liberté d’expression (μτφ. Ελευθερία έκφρασης).

    Πριν την έναρξη της διαδήλωσης, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 70 ατόμων, που σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της περιοχής έγιναν μετά από προληπτικούς ελέγχους.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, Κίτρινα Γιλέκα αποκλείουν τον αυτοκινητόδρομο E17 προς τη Ρέκεμ, μια πόλη της δυτικής Φλάνδρας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

    Νωρίτερα σήμερα το πρωί τοποθετήθηκε οδόφραγμα και στον E40, στο επίπεδο των γαλλο-βελγικών συνόρων, στο ύψος της Αντινκέρκ (βόρεια), σύμφωνα πάντα με το Belga.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βίντεο- σοκ: Η στιγμή της τραγωδίας στο κλαμπ της Ιταλίας: Το πάτωμα υποχωρεί με 6 νεκρούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος σε πάρτι στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Μαχαίρωσαν φύλακα, έσπασαν τζάμια, έβαλαν φωτιές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτοί είναι οι 13 συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια



    ΣΧΟΛΙΑ