ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού σήμερα, αψηφώντας τις απαγορεύσεις των γαλλικών αρχών περί μαζικών συναθροίσεων, με τις οποίες επιχειρούν να φρενάρουν την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.
Το κέντρο του Παρισιού είχε κλείσει από νωρίς σήμερα, με την αστυνομία να κάνει ελέγχους σε τσάντες και σακίδια λόγω της ανησυχίας ότι οι διαδηλωτές θα επιδίωκαν να επιστρέψουν στο Σανζ Ελιζέ.
Αν και η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα σήμερα με το οποίο απαγόρευε τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, εκατοντάδες διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν ιατρικές μάσκες, πραγματοποίησαν πορεία από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονπαρνάς, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, ο αριθμός των διαδηλωτών ανερχόταν σε περίπου 400.
Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων, την ώρα που 2000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αναπτύχθηκαν σε ολόκληρη την πόλη για να εμποδίσουν το πλήθος.
Έως το μεσημέρι, οι αρχές προχώρησαν σε 17 προσαγωγές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντοπούλου: Νέο σόου στα δικαστήρια της Λάρισας, «κοιτάξτε εμένα» (Βίντεο)
- Αγορές: Ανεβαίνει ξανά πάνω από τα 110 δολ. το πετρέλαιο – Πτώση σε futures, ομόλογα, crypto, νομίσματα
- Ξηροφθαλμία: Διάγνωση και θεραπεία με σύγχρονη τεχνολογία
- Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε νέους κλάδους – Τι είπε για τον κατώτατο μισθό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.