ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα μυστικά και φανερά ραντεβού Πιερρακάκη στις ΗΠΑ – Τι συζήτησε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ, διεθνείς επενδυτές και αξιωματούχους
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που μπήκαν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, τονίζοντας ότι αυτές δε σηματοδοτούν το τέλος αλλά, αντίθετα, την αρχή της διαδρομής τους, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης από το βήμα της Ολομέλειας, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το ψηφιακό σχολείο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αργά το απόγευμα.
Παράλληλα, καταλόγισε «στρουθοκαμιλισμό στα κόμματα που κυβέρνησαν», στο ζήτημα των Κολλεγίων. Όπως είπε , «στη χώρα μας υπάρχουν κολλέγια που παράγουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ μπορεί να διοριστεί στο Δημόσιο κάποιος με το πτυχίο κολλεγίου».
«Αυτό έχει προκύψει από ευρωπαϊκές θεσμικές αποφάσεις. Καμία κυβέρνηση οποιουδήποτε χρώματος ή προσήμου δεν το αναίρεσε αυτό, γιατί είναι ειλημμένες αποφάσεις και εμείς με την δικιά μας νομοθετική πρωτοβουλία κάναμε μια άσκηση ανάκτησης κυριαρχίας.
Το κράτος λοιπόν έρχεται με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία να ανακτήσει επί της ουσίας την χαμένη κυριαρχία με κριτήρια ποιότητας», επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας», κατέληξε σχετικά.
Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, τόνισε: «συγχαρητήρια τόσο σε εκείνα τα παιδιά που χαμογελούν λίγο περισσότερο μετά τις ανακοινώσεις των βάσεων χθες, όσο και σε εκείνα που δεν είδαν το όνομα τους δίπλα από την σχολή που περίμεναν. Αυτές δεν είναι το τέλος μια διαδρομής αλλά η αρχή της. Και το σημαντικότερο στη ζωή είναι ο αγώνας, είναι το να μπορεί κανείς να συνεχίζει, να σηκώνει τον πήχη, να προσπαθεί και να πραγματώνει τα όνειρα του. Εύχομαι καλή δύναμη και χαμόγελο σε όλα τα παιδιά για την πραγματικά σπουδαία προσπάθεια που κατέβαλαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.
Ο κ. Πιερρακάκης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, «Ρυθμίσεις για την ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, επαγγελματικός προσανατολισμός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού συστήματος στις απομακρυσμένες περιοχές», επισημαίνοντας ότι «μετά από 50 χρόνια δημοκρατίας στην οποία η παιδεία υπήρξε ο κυρίαρχος ιμάντας κοινωνικής κινητικότηταςτης χώρας, το στοίχημά μας είναι αν τα επόμενα 50 χρόνια καταφέρουμε να κάνουμε την υπέρβαση ώστε σε κάποια στοιχειώδη πράγματα να καταφέρουμε να συνεννοηθούμε».
Διαβάστε επίσης:
Άδωνις Γεωργιάδης: Μη αναγκαία η επίταξη γιατρών στην Κω – Η συνταγογράφηση λειτουργεί κανονικά
Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Εξοπλίζεται με νέα χειρουργεία – Υπογράφτηκε η σύμβαση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Game changer για την Ελλάδα η τεχνητή νοημοσύνη – Δαίδαλος και Pharos βάζουν τα θεμέλια της ελληνικής Silicon Valley
- Το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, η Τουρκία και ο ελληνικός «Θόλος του Αχιλλέα»
- Ρωμανός Ροδόπουλος: Νιγηριανοί σπουδαστές στον Πειραιά – Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επενδύει στην προσέλκυση διεθνών φοιτητών
- Αυξήσεις 2,4% στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2026 – Πότε θα πιστωθεί η ενίσχυση των 250 ευρώ
