• Κοινωνία

    Κύπρος: Ποινή φυλάκισης στην Βρετανίδα που κατήγγειλε 12 Ισραηλινούς για ομαδικό βιασμό

    • NewsRoom

    Η Βρετανίδα που κατήγγειλε τους Ισραηλινούς για ομαδικό βιασμό


    Τι ορίζει η απόφαση του δικαστηρίου

    Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή επέβαλε το Δικαστήριο στην Κύπρο, στην 19χρονη Βρετανίδα, που είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό το περασμένο καλοκαίρι.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ποινής, το Δικαστήριο έλαβε υπόψη το γεγονός ότι η νεαρή Βρετανίδα παρέμενε στην Κύπρο από το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να χάσει το ακαδημαϊκό έτος στη χώρα της. Παράλληλα, της επιβλήθηκε χρηματική επιβάρυνση ύψους 140 ευρώ, ως δικαστικά έξοδα.

    Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το παρών έδωσε πλήθος δημοσιογράφων, πολλοί εκ των οποίων και από την Βρετανία, αλλά και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση που τήρησε το δικαστήριο.

    Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη Βρετανίδα είχε καταδικαστεί για ψευδή καταγγελία ομαδικού βιασμού από Ισραηλινούς τουρίστες στην Αγία Νάπα. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η νεαρή θα αναχωρήσει άμεσα για τη χώρα της, ενώ μιλώντας στο BBC, ο δικηγόρος της σημείωσε ότι θα ασκηθεί έφεση για την απόφαση.

    «Δεν αισθανόμαστε ότι είχαμε δικαιοσύνη, όσον αφορά στον τρόπο εξέλιξης της δίκης, τον τρόπο διεξαγωγής της, την αρχική αστυνομική έρευνα και θεωρούμε ότι δεν έλαβε δίκαιη δίκη», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.



    ΣΧΟΛΙΑ