Κοινωνία

Συγκλονιστική μαρτυρία τουρίστριας στη Χαλκιδική: «Μας μαστίγωναν αέρας, βροχή και άμμος και επικρατούσε το απόλυτο χάος»

  • NewsRoom


Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε μαζί με την οικογένειά της τη στιγμή που χτύπησε η σφοδρή κακοκαιρία στη Χαλκιδική, περιέγραψε η Βρετανίδα τουρίστρια που βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα για διακοπές με την οικογένειά της.

Η Emily, που είναι γνωστή στο Ηνωμένο Βασίλειο από το travel blog που διατηρεί, γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter πως μαζί με τον σύζυγο της Chris και τα δυο παιδιά της Ella και Louis, βρισκόταν στο ξενοδοχείο την ώρα που χτύπησε η σφοδρή καταιγίδα στην περιοχή: «ειμασταν σε beach party όταν ξαφνικά έσβησαν τα φώτα, έπεσε το ρεύμα και ο αέρας έριξε κάτω δέντρα και ότι άλλο βρισκόταν γύρω μας».

Με ένα δεύτερο tweer σημειώνει: «Μας μαστίγωναν αέρας, βροχή και άμμος και επικρατούσε το απόλυτο χάος με τον κόσμο (ανάμεσα τους και παιδιά) να ουρλιάζει τρέχοντας να βρει καταφύγιο. Κρυφτήκαμε πίσω από το μπαρ για δέκα λεπτά μέχρι που το νερό έφτασε προς το μέρος μας και άρχιζε να καλύπτει τα πόδια μας.

Όπως περιέγραψε η ίδια, «Με δυο ανήλικα παιδιά μαζί μας αποφασίσαμε πως δεν είχαμε άλλη επιλογή απ το να τρέξουμε πίσω στο ξενοδοχείο (πέντε λεπτά μακριά ) και ενώ η καταιγίδα ήταν σε εξέλιξη.

Μαζί με άλλες οικογένειες τρέξαμε ανάμεσα χαλάσματα και σε πεσμένα δέντρα, μόλις που μπορούσαμε να δούμε μέσα στη βροχή και με τα μικρά μας να είναι καθ όλη τη διάρκεια γαντζωμένα πάνω μας.

Καταφέραμε να φτάσουμε πίσω στο ξενοδοχείο αντικρίζοντας ένα γενικό μπλακάουτ, ακόμη περισσότερο κόσμο και σύγχυση. Μας πήρε λίγο χρόνο, αλλά είμαστε επιτέλους πίσω στο δωμάτιό μας (το οποίο εχει πλημμυρίσει) και ήθελα να σας πω πως δεν έχω ζήσει κάτι πιο τρομακτικό στη ζωή μου».


ΣΧΟΛΙΑ