• Κοινωνία

    Κύπρος: 16 χρόνια φυλάκισης στον 35χρονο απαγωγέα των 11χρονων

    απαγωγη 11χρονων


    Σε ποινή κάθειρξης δεκαέξι ετών καταδικάστηκε ο 35χρονος Γιώργος Νικολάου από την Κύπρο για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής των δύο 11χρονων μαθητών, στις 26 Σεπτεμβρίου 2018.

    Η δίκη του Γ. Νικολάου (ή αλλιώς Τζορτζ) έλαβε χώρα σήμερα, στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας και η απόφαση ήταν καταδικαστική.

    Το Κακουργιοδικείο, μεταξύ άλλων, σημειώνει στην απόφασή του τα εξής:

    «Παρά την έρευνά μας, δεν έχουμε διαπιστώσει κάποια παρόμοια υπόθεση απαγωγής και περιαγωγής σε νάρκωση στα κυπριακά νομολογιακά χρονικά. Χωρίς δισταγμό, χαρακτηρίζουμε τα γεγονότα της υπόθεσης ως πρωτοφανή στα κυπριακά χρονικά».

    Σημειώνεται ότι ο 35χρονος είχε παραδεχθεί αρχικά ,κατά τη δικάσιμο του Νοεμβρίου, τις κατηγορίες που αφορούσαν στην απαγωγή προσώπου, με σκοπό τον άδικο και κρυφό περιορισμό του, ενώ κατά τη δικάσιμο του Ιανουαρίου άλλαξε την παραδοχή του και στις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

    Η υπόθεση απαγωγής εκ μέρους του Νικολάου είχε συγκλονίσει το όλη την Κύπρο, απασχολώντας έντονα και το ελληνικό ενδιαφέρον, για περισσότερες από 8 ώρες και είχε εξιχνιασθεί χάρη στους παρατηρητές της γειτονιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λαμία: Ελεύθεροι οι Ρομά που κατηγορούνται για απαγωγή και βιασμό 14χρονης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη-Ποιες ποινές τους επιβλήθηκαν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ στο Πέραμα: Εύπορος επιχειρηματίας έπεσε θύμα απαγωγής και βρέθηκε ναυτεργάτης (video)



    ΣΧΟΛΙΑ