• Κοινωνία

    Κίναρος: Τι δήλωσε η κόρη της αγνοούμενης μοναδικής κατοίκου του νησιού

    • NewsRoom

    Ρηνιώ Κατσοτούρχη


    Κορυφώνεται η αγωνία της οικογένειας της κυρά Ρηνιώς, της μοναδικής κατοίκου του νησιού Κίναρος, που αγνοείται εδώ και 3 ημέρες.

    Όπως έγινε γνωστό, τα τελευταία 24ωρα η κυρά – Ρηνιώ Κατσοτούρχη δεν έχει δώσει σημεία ζωής, προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία στους δικούς της ανθρώπους. Τα παιδιά της, που ζουν στην Κάλυμνο, προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί της τηλεφωνικά εδώ και τρεις ημέρες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

    Λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν υπάρχει δυνατότητα να πλησιάσει σκάφος στο νησί, ώστε να διαπιστωθεί εάν η κυρά Ρηνιώ είναι καλά στην υγεία της και οι τηλεπικοινωνίες στο νησί, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, είναι πιθανό να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η κόρη της 74χρονης μοναδικής κατοίκου του νησιού αποκάλυψε: «Δεν έχω επικοινωνήσει με την μητέρα μου τις τελευταίες τρεις ημέρες, το κινητό της είναι κλειστό», σημείωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό, τονίζοντας εν συνεχεία ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι κακές.

    Η ίδια διευκρίνισε ότι είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι θα σταλεί ελικόπτερο στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα αποσταλεί ελικόπτερο Super Puma, που θα μεταφέρει και δυνάμεις για να αποβιβαστούν στο νησί και να ψάξουν για τη μοναδική κάτοικο της νησίδας.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Δεκεμβρίου ο ΥΦΕΘΑ, Αλκιβιάδης Στεφανής είχε επισκεφθεί την Κίναρο, προκειμένου να ευχηθεί στην κυρά Ρηνιώ για τις γιορτές.



    ΣΧΟΛΙΑ