• Κοινωνία

    Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους και απαγόρευση απόπλου από την επέλαση του Γηρυόνη

    • NewsRoom


    Ο «Γηρυόνης», το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα μας έχει προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων πλημμυρών, κλειστών δρόμων, αλλά και ακύρωσης δρομολογίων των πλοίων.

    Από τα ξημερώματα πλήθος δρόμων του οδικού δικτύου αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ οι εθνικές αρτηρίες έχουν κλείσει εντελώς, σε ορισμένα σημεία. Παράλληλα, πολλά είναι τα δρομολόγια των πλοίων που αδυνατούν να εκτελέσουν το κανονικό τους πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται η πλειονότητα αυτών.

    Πιο αναλυτικά, από τα ξημερώματα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων, εξαιτίας της συνεχούς βροχής που προκάλεσε ο Γηρυόνης.

    Παράλληλα, κλειστή είναι και η Χαμοστέρνας στην έξοδο προς Πειραιώς, λόγω καθίζησης του εδάφους, προκαλώντας «χάος» στους δρόμους. Στο Κερατσίνι κλειστή είναι η Λεωφόρος Σαλαμίνος από την Ζωοδόχο Πηγή έως την Λεωφόρο Φανερωμένης.

    Επιπλέον, στο «κόκκινο» είναι η κίνηση στους δρόμους, με προβλήματα να εντοπίζονται στην λεωφόρο Κηφισού από το ύψος της Ιεράς οδού μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, αλλά και στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

    Αποκλεισμένη η Πελοπόννησος

    Αυτή την ώρα, επίσης, είναι κλειστή η κυκλοφορία από την Ελευσίνα μέχρι και τον Ισθμό. Εκατοντάδες αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία παραμένουν εγκλωβισμένα στα διόδια της Κορίνθου, σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων, αφού η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου και στα δύο ρεύματα στο σημείο είναι κλειστή, ενώ κλειστή είναι και η Παλιά Εθνική Οδός, με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένη όλη η Πελοπόννησος από την υπόλοιπη Ελλάδα.

    Για την κατάσταση στους δρόμους από την κακοκαιρία Γηρυόνης, μίλησε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θ. Χρονόπουλος. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα χρειαστεί 3 με τέσσερις ώρες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην λεωφόρου Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα.

    «Πρέπει να ενημερώσουμε τους οδηγούς ότι η εθνική Αθηνών – Κορίνθου, αλλά και η παλαιά εθνική οδός είναι κλειστές. Αυτό ενδεχομένως να κρατήσει 3 με 4 ώρες και για τα δύο ρεύματα», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Πρέπει να κάνουν υπομονή οι οδηγοί. Δεν έχουμε καθαρή εικόνα για τις ζημιές», συμπλήρωσε.

    Ακυρώνονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

    Αναφορικά με τα δρομολόγια των πλοίων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των «δελφινιών» για τον Αργοσαρωνικό. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τους ίδιους προορισμούς μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

    Την ίδια ώρα, σε ισχύ είναι και απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας για το Μαρμάρι και τις Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

    Παράλληλα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα.

    Επίσης, από το Λαύριο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τη Τζιά.



    ΣΧΟΛΙΑ