• Κοινωνία

    Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα σήμερα-Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

    • NewsRoom


    Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και σήμερα, Παρασκευή, στην κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας, καθώς δάσκαλοι και τραυματιοφορείς πραγματοποιούν στάση εργασίας στο κέντρο της Αθήνας και την περιοχή του Αμαρουσίου.

    Στόχος των διαμαρτυρόμενων είναι τα αρμόδια Υπουργεία, αφού οι τραυματιοφορείς θα συγκεντρωθούν στις 12.30 έξω από το Υπουργείο Υγείας, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ, από την πλευρά τους, οι δάσκαλοι έχουν δώσει ραντεβού στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι.

    Οι δάσκαλοι

    Οι δάσκαλοι σκοπεύουν να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για το νέο σύστημα προσλήψεων και διορισμών. Θα απαιτήσουν την άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο στις 13.00, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 37, στην περιοχή του Αμαρουσίου.

    Προκειμένου να πετύχουν αυξημένη συμμετοχή των δασκάλων στο συλλαλητήριο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος έχει αποφασίσει για σήμερα 3ωρη στάση εργασίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατά τόπους συλλόγους να αποφασίσουν επιπλέον 3ωρη στάση. Συγκεκριμένα, η 3ωρη στάση εργασίας που έχει κηρυχθεί αφορά στις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις τρεις πρώτες του απογευματινού.

    Οι τραυματιοφορείς

    Λίγο νωρίτερα, κατά τις 12.30 θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των τραυματιοφορέων, έξω από το Υπουργείο Υγείας. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τραυματιοφορέων, που έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 15.00 θα συναντηθεί στο Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία θα βρεθεί επίσης εκεί, με σκοπό να στηρίξει τη στάση εργασίας των τραυματιοφορέων.

    Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «Επανειλημμένως ζητήσαμε από τον Υπουργό Υγείας την έκδοση Ερμηνευτικής Εγκυκλίου για διευκρινήσεις σχετικά με τους δικαιούχους συναδέλφους της Ειδικής άδειας των δέκα ημερών κατ’ έτος. Η έκδοση της εγκυκλίου καθυστερεί και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων κάνουν αυθαίρετες ερμηνείες, στο πλαίσιο περιορισμού των δικαιούχων για να κρύψουν τις ελλείψεις προσωπικού. Εκτός των τραυματιοφορέων καλούμε σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους που οι Διοικήσεις με αυθαίρετη ερμηνεία αρνούνται τη χορήγηση της Ειδικής άδειας, παρ’ ότι δικαιούχοι».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εμφανίστηκε ο Πολάκης! Δεν γνώριζα τον διοικητή του Κρατικού Νικαίας, δράσαμε έγκαιρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο στόχαστρο της ΕΣΗΕΑ ο Παύλος Πολάκης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών δασκάλων που υπηρετούν σε νησιά



    ΣΧΟΛΙΑ