• Κοινωνία

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις σήραγγες της Ιoνίας Οδού έως και 31 Οκτωβρίου

    • NewsRoom


    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό, από σήμερα το βράδυ έως και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, και ειδικότερα στα τμήματα που περιλαμβάνουν τις τέσσερις συνολικά σήραγγες του αυτοκινητοδρόμου, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.

    Ειδικότερα, θα ισχύσουν τα εξής:

    * Από τις 21:00 σήμερα το βράδυ, έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Γαβρολίμνης και του ανισόπεδου κόμβου Μεσολογγίου, στην Αιτωλοακαρνανία, με ταυτόχρονο αποκλεισμό των κλάδων εισόδου των ανισόπεδων κόμβων Γαβρολίμνης, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, Ευηνοχωρίου, με κατεύθυνση προς Αντίρριο και Μεσολογγίου με κατεύθυνση προς Αντίρριο, για την συντήρηση των σηράγγων της Καλυδώνας. 

    Κατά το προαναφερόμενο διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα βγαίνουν από τον αυτοκινητόδρομο στον ανισόπεδο κόμβο Γαβρολίμνης και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού θα επιστρέφουν στην Ιόνια Οδό, μέσω του ανισόπεδου κόμβου Μεσολογγίου.

    Αντίστοιχα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα βγαίνουν από την Ιόνια Οδό στον ανισόπεδο Μεσολογγίου και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού θα επιστρέφουν στον αυτοκινητόδρομο, μέσω του ανισόπεδου κόμβου Γαβρολίμνης.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύσει, σύμφωνα με την «Νέα Οδό», αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων του μετωπικού σταθμού της Κλόκοβας, με τους οδηγούς να χρεώνονται μόνο για τη χρήση του τμήματος που πρόκειται να διανύσουν, ενώ η διέλευση από τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων Μεσολογγίου, θα γίνεται ελεύθερα, χωρίς την πληρωμή διοδίων.

    * Από τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, έως τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Αβγού και του ανισόπεδου κόμβου Εγνατίας, στο νομό Ιωαννίνων, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του εξοπλισμού των σηράγγων της Αμπελιάς.

    Κατά την διάρκεια λοιπόν των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων , όσοι οδηγοί κινούνται επί της Ιόνιας Οδού με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα βγαίνουν από τον αυτοκινητόδρομο στον ανισόπεδο κόμβο Αβγού και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

    Ακολούθως, όσοι οδηγοί, κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα βγαίνουν από την Εγνατία Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Ιωαννίνων και κινούμενοι με κατεύθυνση προς Άρτα θα εισέρχονται στην Ιόνια Οδό, μέσω του ανισόπεδου Αβγού.

    Επίσης, όσοι οδηγοί κινούνται από την πόλη των Ιωαννίνων, προς Αντίρριο, θα προσεγγίζουν τον ανισόπεδο κόμβο του Αβγού μέσω της παλαιάς εθνικής οδού με κατεύθυνση προς Άρτα, ενώ θα ισχύσει αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων του μετωπικού σταθμού Τερόβου, με τους οδηγούς να χρεώνονται μόνο για τη χρήση του τμήματος που πρόκειται να διανύσουν.

    * Από τις 07:00 το πρωί, έως τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου και της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Αντιρρίου και του ανισόπεδου κόμβου Γαβρολίμνης, στην Αιτωλοακαρνανία, για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του εξοπλισμού των σηράγγων Μακύνειας και Κλόκοβας. 

    Κατά τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα βγαίνουν από τον αυτοκινητόδρομο στον ανισόπεδο κόμβο Αντίρριου και θα επιστρέφουν στην Ιόνια Οδό, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού στον ανισόπεδο κόμβο Γαβρολίμνης.

    Αντίστοιχα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα βγαίνουν από την Ιόνια Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Γαβρολίμνης και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού θα επιστρέφουν στον αυτοκινητόδρομο, μέσω του Αντίρριου.

    Σύμφωνα πάντα με τη «Νέα Οδό», όση ώρα θα διαρκούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ενώ οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Γαβρολίμνης θα λειτουργούν κανονικά, χρεώνοντας πλήρως αναλογικά τους οδηγούς για τη χρήση του τμήματος, ανισόπεδος Αγρινίου Νότιος – ανισόπεδος κόμβος Γαβρολίμνης, τμήμα το οποίο είτε θα έχουν διανύσει οι κινούμενοι προς Αντίρριο, είτε πρόκειται να διανύσουν, οι κινούμενοι προς Ιωάννινα.



    ΣΧΟΛΙΑ