• Κοινωνία

    Καιρός: Ξεκινά ο καύσωνας- «Καυτές» θερμοκρασίες, στους 40 ο υδράργυρος

    • NewsRoom
    καύσωνας


    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και, από το απόγευμα στο Ιόνιο, δυτικοί βορειοδυτικοί, τοπικά 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία, όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 και, κατά τόπους, 40 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι: θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 και τοπικά στην νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ,4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Γενικά αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται στους 36 και στη Θεσσαλονίκη στους 38 βαθμούς Κελσίου.



    ΣΧΟΛΙΑ