• Κοινωνία

    Καιρός: «Ξαστεριά» στις περισσότερες περιοχές, χαλάει από αύριο – Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

    Καιρός: Συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ. Από νωρίς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία και την Θεσσαλία. Το βράδυ, ο καιρός θα βελτιωθεί στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και βαθμιαία στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες, που από αργά το βράδυ θα ενταθούν.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια με καταιγίδες στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα γύρω ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 και από αργά το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Κυριακή

    Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, ο καιρός θα είναι άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, από τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από τις μεσημβρινές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα στην Ήπειρο και πιθανώς στη βόρεια Εύβοια.

    Το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.



    ΣΧΟΛΙΑ