• Κοινωνία

    Καιρός: Τσουχτερό κρύο και σήμερα – Ποιοι θα κάνουν «λευκή» αλλαγή χρόνου

    • NewsRoom
    kairos


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και, τις πρωινές ώρες, στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

    Στην υπόλοιπη χώρα γενικά, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα βόρεια.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αρχικά θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρωινές ώρες και στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ και, το πρωί στα ανατολικά, τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια. η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Στα βόρεια, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στα νότια, θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί, 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

    Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

    Την ίδια ώρα υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Το απαγορευτικό θα ισχύσει έως και τις 10 το πρωί.

    Σε ισχύ είναι επίσης το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες από το λιμάνι της Ραφήνας στην περίπτωση εξασθένησης των ανέμων θα πραγματοποιηθούν μετά τις 12 το μεσημέρι. Κλειστή είναι η γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

    Στο μεταξύ, κατά την κρίση του πλοιάρχου θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου Θάσου, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

    Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Για αύριο, Πρωτοχρονιά, στην Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις, που πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.



    ΣΧΟΛΙΑ